-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 14 /15:26

Per autobuso avariją Šveicarijoje žuvo 28 Belgijos turistai, 22 iš jų – vaikai

Autobuso avarija Šveicarijos Valė kantone antradienio naktį pražudė 28 žmones, iš jų 22 vaikai, trečiadienį pranešė naujienų agentūra „Reuters“.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad autobusas vyko iš slidinėjimo stovyklos. Į Valė sostinę Sioną važiavęs autobusas rėžėsi į tunelio sieną. Tunelis driekiasi iš rytų į vakarus ir pasibaigia Sjere. Į avariją patekusi transporto priemonė buvo registruota Belgijoje.

Skelbiama, kad dar 24 žmonės buvo sužeisti. Dalis jų buvo nugabenti į keturias ligonines Valė regione, o kiti sraigtasparniu nuskraidinti į Berną ir Lozaną.

Katastrofos aukų ir sužeistųjų artimieji trečiadienį turėtų atvykti į Šveicariją.

Skelbiama, kad per avariją taip pat žuvo du vairuotojai.

Papildyta 9.48 val. Kol kas tragedijos aplinkybės nėra išaiškintos. Dėl nežinomų priežasčių autobusas rėžėsi į tunelyje esančios saugos „kišenės“ sieną. Iš viso autobusu važiavo 52 žmonės, praneša 20minutes.fr.

Visi žuvę 22 vaikai – iki 12 metų amžiaus. Anot taggeschau.de, 24 sužeistieji, dėl įvairaus sunkumo sužeidimų sraigtasparniais ir medikų automobiliais nugabenti į ligonines, yra vaikai. Kas yra dar 4 žuvę suaugę žmonės (neskaičiuojant abiejų žuvusių vairuotojų), neaišku.  

Papildyta 15.07 val. Trečiadienį tragiškos autobuso avarijos vietoje apsilankys Šveicarijos prezidentė Eveline Widmer-Schlumpf.

Jos atstovas teigė, kad Belgijos vyriausybei buvo pareikšta užuojauta, o Šveicarijos vyriausybė pareiškė gilų sielvartą.

Papildyta 15.14 val. Paaiškėjo, kad per tragišką avariją Švecarijoje autobuse buvo devyni vaikai, turintys Olandijos pilietybę. Tai pranešė Nyderlandų užsienio reikalų ministerija.

Ministerijos duomenimis, aštuoni iš šių vaikų gyveno Belgijoje, o devintasis  – Nyderlanduose prie sienos su Belgija.

Papildyta 15.26 val. Policija, remdamasi liudininkų parodymais, teigia, kad galima katastrofos priežastis – viršytas saugus greitis. Liudininkai patvirtino, kad prieš avariją autobusą labai smarkiai mėtė į šalis. Policija neneigia, kad, prieš įsirėždamas į saugumo „kišenę“, autobusas dešiniu šonu lietė kelio atitvarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius