Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Per aviacijos smūgius į Sirijos sukilėlių rajonuose esančias ligonines žuvo 10 žmonių

Sirijos sukilėlių kontroliuojamoje šiaurės vakarinėje šalies dalyje ketvirtadienį aviacijai smogus į dvi ligonines, žuvo 10 žmonių, tarp jų du inkubatoriuose slaugyti kūdikiai, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.
Subombarduota ligoninė Sirijoje
Subombarduota ligoninė Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso ketvirtadienį per aviacijos reidus Idlibo provincijoje žuvo 19 žmonių, nurodė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Naujienų agentūros AFP korespondentas Deir Šarkio gyvenvietėje, kurioje buvo viena iš bombarduotų ligoninių, sakė matęs, kad reidas padarė didžiulės žalos, ligoninės palatos virto griuvėsiais.

Jau trečią kartą per mažiau nei savaitę aviacijos smūgių taikiniais tampa medicininės įstaigos sukilėlių ir džihadistų grupių kontroliuojamoje provincijoje.

„Akivaizdžiai Rusijos aviacija atliko keturis vieną po kito anskrydžius virš ligoninės ir apylinkių“, – sakoma pranešime.

„Šeši žmonės žuvo greitosios pagalbos skyriuje, tarp jų du inkubatoriuose buvę kūdikiai“, kai per bombardavimą buvo sugadintas jų gyvybes palaikęs ligoninės deguonies generatorius, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas naujienų agentūrai AFP.

AFP korespondentas ligoninėje matė mažiausiai vieną sugadintą inkubatorių, griuvėsiais užverstus koridorius, palatas, sugadintas lovas ir aparatūrą.

Vienoje patalpoje ant medikamentų spintos užvirto siena, ant grindų mėtėsi visokie medicininiai reikmenys.

Kiek vėliau per kitą, kaip manoma, Rusijos aviacijos smūgį Idlibo provincijos Maarzitos medicinos dispanseryje žuvo keturi medicinos darbuotojai, pranešė SOHR.

Idlibo provincijoje antskrydžius nuolat rengia Sirijos pajėgų ir jos sąjungininkės Rusijos lėktuvai.

Pasak organizacijos, dar devyni žmonės, tarp jų penki vaikai, žuvo per ketvirtadienio aviacijos smūgius kitose Idlibo provincijos vietose.

Šeštadienį per aviacijos smūgį kitoje Idlibo provincijos ligoninėje buvo sužeisti penki žmonės, pranešė SOHR, negalėjusi patikslinti, ar smūgį surengė Sirijos ar Rusijos lėktuvai.

Antradienį buvo bombarduota ligoninė šiaurės vakarinėje Idlibo dalyje, kurią teko uždaryti, sakė R.Abdel Rahmanas.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR gauna informaciją iš šaltinių tinklo Sirijoje ir nurodo, kad lėktuvų priklausomybę vienai ar kitai šaliai nustato pagal jų tipą, atakų vietą, skrydžių pobūdį ir panaudotą amuniciją.

Idlibo provincijoje antskrydžius nuolat rengia Sirijos pajėgų ir jos sąjungininkės Rusijos lėktuvai.

Nuo 2011 metų kovo, kai antivyriausybiniais protestais prasidėjo Sirijos konfliktas, jau žuvo daugiau kaip 320 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius