Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Donaldo Trumpo mitingą areštuotam britui pateikti kaltinimai dėl ginklų

Britui, kuris buvo areštuotas per Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) mitingą Las Vegase už bandymą pagriebti policininko ginklą, trečiadienį buvo pateikti kaltinimai, pranešė pareigūnai.
Michaelas Sandfordas
Michaelas Sandfordas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prokurorai 20 metų Michaelui Sandfordui pateikė du sunkius kaltinimus kaip neteisėtai gyvenančiam užsieniečiui, turėjusiam šaunamąjį ginklą, ir vieną kaltinimą dėl trukdymo tvarkingai vyriausybės veiklai, sakoma prokuratūros Las Vegase pareiškime.

M.Sandfordas, kuris Jungtinėse Valstijose buvo nelegaliai, bandė pagriebti policijos pareigūno ginklą per numanomo respublikonų kandidato į prezidentus mitingą birželio 18 dieną, bet greit buvo sutramdytas iš išvestas.

Nors pradiniame ieškininiame pareiškime po jo arešto buvo nurodoma, kad jis Slaptosios tarnybos agentui pasakė ketinęs nužudyti D.Trumpą, dabar kaltinamajame akte jis nėra kaltinamas sąmokslu nužudyti milijardierių.

M.Sandfordas dieną prieš tą mitingą apsilankė šaudykloje Las Vegase, kad išmoktų šaudyti iš 9 mm kalibro „ Glock“. Tokio paties tipo ginklu naudojasi pareigūnas, kurį jis, kaip įtariama, mėgino nuginkluoti, sakoma kaltinamajame akte.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Sandfordas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Sandfordas

Kaltinamasis pareigūnams papasakojo, kad į šaudyklą nuvyko todėl, kad anksčiau jam niekada nebuvo tekę šaudyti ir kad jis atvažiavo iš Kalifornijos į Las Vegasą „nužudyti Trumpą“.

Jaunuolis serga Aspergerio sindromu ir obsesiniu kompulsiniu sutrikimu, jo tėvai buvo perspėję JAV pareigūnus, kad dėl jo nerimauja.

Jam gresia kalėjimas iki 10 metų ir baudos iki 250 tūkst. dolerių (225 tūkst. eurų) už kiekvieną kaltinimą.

Jaunuolis serga Aspergerio sindromu ir obsesiniu kompulsiniu sutrikimu, jo tėvai buvo perspėję JAV pareigūnus, kad dėl jo nerimauja, pranešė britų žiniasklaida.

M.Sandfordas nesidomėjo politika ir net negalėtų pasakyti JAV prezidento vardo, Portsmuto laikraščiui „The News“ sakė jo tėvas Paulas Davey.

„Anksčiau jis niekada nedemonstravo jokių smurtinių tendencijų, jis niekada nebuvo blogas žmogus, jis – mielas vaikas ir tiesiogine to žodžio prasme nenuskriaustų nė musės: jis sakydavo mums nenaudoti purškalo nuo musių, nes nenorėjo, kad kokios nors musės žūtų“, – pasakojo jis laikraščiui.

Kas nors galėjo šantažuoti Michaelą arba jį „paskatinti“, pridūrė P.Davey.

M.Sandfordas, kuris yra sulaikytas be galimybės paleisti už užstatą, kitą savaitę išklausys kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius