Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „Hamas“ susirėmimus su Gazos Ruožo salafitais sužeisti du žmonės

Po Gazos Ruožą valdančios organizacijos „Hamas“ pajėgų susirėmimų su radikaliais islamistais antradienį į ligoninę buvo paguldyti policijos pareigūnas ir vienas jaunuolis, pranešė medikai ir liudininkai.
„Hamas“ kovotojai
„Hamas“ kovotojai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abu vyrai gydomi dėl šautinių žaizdų, kurias patyrė Gazos Ruožo saugumo pajėgoms bandant areštuoti du salafitų – ultrakonservatyvios islamo srovės sekėjų – grupės narius, sakė vienas liudininkas.

Sužeisto jaunuolio, kuris, kaip manoma, yra salafitas, būklė yra sunki, o policininko gyvybei pavojus negresia, sakė vienas medikas.

Pasak liudininko, į saugumo pajėgas per reidą vienuose namuose Fucharyje Gazos Ruožo pietuose buvo sviesta granata ir kilo susirėmimai.

„Hamas“ yra islamistinė partija, bet ją dažnai kritikuoja dar konservatyvesni islamistai, tarp jų ir griežtosios linijos šalininkai, palaikantys grupuotę „Islamo valstybė“ (IS).

Griežtosios linijos šalininkai retkarčiais leidžia raketas į Izraelį ir išprovokuoja atsakomuosius veiksmus prieš „Hamas“ taikinius.

Izraelis laikosi pozicijos, kad „Hamas“ yra atsakinga už visas raketas, leidžiamas iš Gazos Ruožo, kad ir kas iš tikrųjų rengtų tokias atakas.

Per atskirą incidentą Gazos Ruože pirmadienį žuvo „Hamas“ karinio sparno Ezzedine'o al-Qassamo brigados kovotojas.

„30 metų Ahmadas Mansouras iš Džabalijos Gazos Ruožo šiaurėje žuvo atsitiktinai sprogus granatai pirmadienį vakare“, – sakoma Ezzedine'o al Qassamo brigados pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius