-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per induistų šventę bus nužudyta trečdalis milijono gyvūnų

Nepaisant didelių protestų, antradienį prasideda religinis festivalis, per kurį bus nužudyta daugiau nei 300 000 gyvūnų, praneša „Sky News“.
Trečdalis milijono gyvūnų vardan nepaliečių sėkmės neteks gyvybių.
Trečdalis milijono gyvūnų nepaliečių sėkmės labui neteks gyvybių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gyvūnų teisių organizacijos ir aktyvistai, tarp jų ir aktorė Brigitte Bardot, pasmerkė renginį, kuris kiekvienais metais vyksta Nepalo kaime Barijarpure. Bet Nepalo Vyriausybė pareiškė, kad šimtametės tradicijos bus tęsiamos, ir pasiuntė policiją, kad ši palaikytų tvarką festivalio metu. Religinis festivalis skirtas induistų galios deivei Gadhimai.

Gadhimai šventyklos atstovas Mangalas Chaudhary Tharu pareiškė: „Žmonės karštai tiki deive ir tiki, kad gyvūnų aukojimas atneš jiems sėkmę, o jų šeimoms – klestėjimą. Nemanau, jog gyvūnų teisių aktyvistai sugadins šventę. Jie turi teisę piktintis.“

B.Bardot parašė laišką Nepalo prezidentui, ragindama jį atšaukti ceremoniją. „Girti tikintieji nukirs galvas tūkstančiams siaubo apimtų buivolų. Visą gyvenimą skyriau gyvūnų gynimui ir geriausia dovana, kurią gaučiau už viso gyvenimo kovą, būtų žinia apie ritualinių žudynių nutraukimą“, – laiške prašo aktorė.

Aktyvistų grupė „Animal Nepal“ tvirtina, kad festivalis yra „išskirtinai žiaurus“. Jos vadovė Pramada Shah tvirtina, kad grupė sulaukė didžiulio palaikymo iš viso pasaulio. Ji pridūrė: „Gyvūnų teisių idėja Nepale yra visiškai naujas dalykas ir net puikiai išsilavinę žmonės priešinasi pokyčiams. Dar daug ką reikia nuveikti, bet reikalai po truputėlį keičiasi.“

Per šventę bus žudomi buivolai, paukščiai, ožkos, avys, kiaulės ir žiurkės. Festivalyje, kaip manoma, apsilankys daugiau nei milijonas tikinčiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius