-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Izraelio oro pajėgų smūgius Gazoje žuvo 12 žmonių, 80 sužeista

Per Izraelio oro pajėgų smūgius Gazoje antradienį žuvo 12 žmonių, sužeista dar 80, pranešė pagalbos tarnybos, Izraelio karinei aviacijai pradėjus kampaniją prieš kovotojus Gazos Ruože.
Palestiniečiai aprauda savo artimuosius
Palestiniečiai aprauda savo artimuosius / „Scanpix“ nuotr.

Tai didžiausias ugnies protrūkis palestiniečių teritorijose nuo 2012 metų lapkričio.

Kaip pranešė Izraelio žiniasklaida, Izraelio saugumo kabinetas antradienį davė nurodymą mobilizuoti 40 tūkst. rezervo karių galimam Gazos Ruožo puolimui.

Per vieną daugiausiai aukų pareikalavusį aviacijos smūgį raketai pataikius į gyvenamąjį namą pietiniame Chan Junio mieste, septyni žmonės žuvo, dar 25 buvo sužeisti, pranešė medikai.

Šia ataka „taikyta į al-Kaware šeimos namą“, sakė pagalbos tarnybų atstovas spaudai Ashrafas al Qudra, pridurdamas, kad tarp sužeistųjų yra vaikų.

Per vieną daugiausiai aukų pareikalavusį aviacijos smūgį raketai pataikius į gyvenamąjį namą pietiniame Chan Junio mieste, septyni žmonės žuvo, dar 25 buvo sužeisti.

Pasak liudininkų, iš bepiločio lėktuvo buvo perduotas perspėjamasis blyksnis, į kurį reagavę šios šeimos giminės ir kaimynai puolė prie namo norėdami gyvuoju skydu apginti šeimą. Bet netrukus naikintuvas F-16 paleido raketą, kuri sulygino namą su žemės paviršiumi.

Anksčiau buvo pranešta apie keturis automobilyje Gazos miesto Daradžo rajone žuvusius žmones, nurodė A.al Qudra. Per „Hamas“ valdomą televiziją „Al Aqsa“ rodyti apanglėję kūnai, nešami į greitosios pagalbos mašiną.

Pasak jų artimųjų, visi šie žuvusieji buvo „Hamas“ kovotojai, tarp kurių buvo ir 32-ejų Mohammedas Shaabanas, vienas vadų iš „Ezzedine‘o al Qassamo brigadų“ – islamistų judėjimo „Hamas“ ginkluotojo sparno. Jis esą vadovavęs ir grupės operacijoms laivuose.

Izraelio kariškiai patvirtino taikę į M.Shaabaną, kurį vadino „vyresniuoju „Hamas“ operatyvininku“.

Dar vienas žmogus, vadintas „Hamas“ kovotoju, buvo nukautas per kitą smūgį, taikytą į Nuseirato pabėgėlių stovyklą centriniame Gazos Ruože.

„Hamas“ atstovas Sami Abu Zuhri perspėjo Izraelį, kad šis „žaidžia su ugnimi“ ir sumokės už tebesitęsiančias operacijas.

Apie šias žūtis pranešta praėjus kelioms valandoms nuo Izraelio skelbimo, kad pradedama operacija „Apsauginis skardis“ (Protective Edge) – karinė kampanija, kuria siekiama užgniaužti į pietų Izraelį leidžiamų raketų ugnį ir sunaikinti karinę „Hamas“ infrastruktūrą.

Kariškių pranešimuose minima, kad „Hamas“ kovotojai per naktį paleido 130 raketų į pietinę Izraelio teritoriją, o Izraelio karo aviacija atsakydama smogė į 150 „teroristų objektų“ Gazoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius