Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per NATO aviacijos smūgį žuvo Libijos lyderio sūnus Khamisas Kadhafi, skelbia sukilėliai

Libijos sukilėlių pajėgos penktadienį pranešė, kad praeitą naktį NATO aviacijai smogus vienai Libijos režimo pajėgų vadavietei vakariniame Zlitano mieste, žuvo šalies lyderio Muamaro Kadhafi sūnus Khamisas ir dar daugiau nei 30 žmonių.
Khamisas Kadhafi
Khamisas Kadhafi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Opozicijos ginkluotų grupuočių atstovas Mohammedas Zawawi, remdamasis M.Kadhafi aplinkoje veikiančių sukilėlių šnipų perduota informacija, sakė naujienų agentūrai AFP, jog buvo patvirtinta, kad tarp žuvusiųjų buvo Khamisas Kadhafi.

„Praeitą naktį NATO lėktuvai atakavo Kadhafi operatyvinę vadavietę Zlitene. Ten žuvo 32 M.Kadhafi kariai. Vienas iš jų yra Khamisas“, – sakė Jungtinių revoliucinių pajėgų atstovas M.Zawawi.

K.Kadhafi, ilgą laiką vadovavęs vyriausybei lojalioms sukarintoms organizacijoms, kaip pranešama, vadovavo mūšiui dėl Zlitano – vienos iš Tripolio režimo tvirtovių, stabdančių sukilėlių pajėgų judėjimą sostinės link.

Panašu, kad šis antskrydis įvyko praėjus vos kelioms valandoms po Tripolio režimo užsienio žurnalistams suorganizuotos ekskursijos į Zlitano centrą, siekiant paneigti sukilėlių pranešimus, esą šis miestas yra puolamas.

Sukilėlių kontroliuojamame Misratos mieste, esančiame už 60 kilometrų į rytus nuo Zlitano, įsitvirtinę kovotojai šią savaitę pranešė, kad pasiekė tam tikrą sėkmę atakuodami šį strategiškai svarbų pajūrio miestą kelyje į Tripolį.

Tačiau Tripolio vyriausybė greitai paneigė šį pranešimą, teigdama, kad jos pajėgos kontroliuoja visą Zlitaną.

Ketvirtadienį vienas AFP žurnalistas įsitikino, kad miesto centras tebėra režimo pajėgų rankose, nors tolumoje girdėjosi smarkus artilerijos šaudymas.

Pasak vietos gyventojų, fronto linija eina už 10–15 kilometrų į rytus nuo miesto centro, o vienas sukilėlių pareigūnas sakė, kad jų pajėgos užėmė tris rytinius Zlitano priemiesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius