Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Obamos inauguraciją kvartetas griežė pagal fonogramą (nuotraukos, video)

Keturių žinomų muzikantų kvartetas per Baracko Obamos inauguracijos ceremoniją atliko muzikos kūrinius pagal fonogramą.
Per Obamos inauguraciją kvartetas griežė pagal fonogramą.
Per Obamos inauguraciją kvartetas griežė pagal fonogramą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Inauguracija

Pjesė, kurią specialiai šiam įvykiui parašė kompozitorius Johnas Williamsas, buvo įrašyta per repeticiją iš anksto, nuogąstaujant, kad esant šaltam orui, instrumentai gali neatlaikyti.

Kvarteto dalyvis – violončelininkas Yo Yo Ma, smuikininkas Itzhakas Perlmanas, pianistė Gabriela Montero ir klarnetininkas Anthony McGillas – per ceremoniją grojo iš tikrųjų, bet garsas nebuvo siunčiamas į garsiakalbius.

Žmonės, susirinkę ant Kapitolijaus kalvos, ir visi, kas stebėjo ceremoniją per televiziją bei radijo reportažus, girdėjo geros kokybės fonogramą.

Pasak organizatorių, sprendimas dėl išankstinio įrašo priimtas nuogąstaujant, kad dėl šalto oro instrumentai blogai skambės. Taip pat buvo būgštaujama, kad gali trūkti stygos.

Kaip papasakojo atsakingo už inauguraciją JAV Kongreso jungtinio inauguracinių ceremonijų komiteto atstovė Carole Florman, muzikantai „iki paskutinės akimirkos reikalavo atlikti pjesę „gyvai“, kol paaiškėjo, kad tam bus per šalta“.

„Mes neketiname nieko klaidinti, – pareiškė C.Florman laikraščio „The New York Times“ korespondentui. – Tai ne toks įvykis, kurį reikėjo paskelbti, bet ir ne toks, kad mes būtume mėginę ką nors nuslėpti“.

„Tai ne afera „Milli Vanilli“, – pridūrė ji, turėdama omenyje popgrupę, kuri neteko 1989 metais muzikos premijos „Grammy" dėl to, kad muzikantai nesudainavo nė vienos eilutės iš savo albumo ir koncertuose tik apsimetė, kad dainuoja.

Pasak C.Florman, likus dienai iki inauguracijos televizijos kanalas NBC buvo informuotas, kad gali būti panaudota fonograma.

Smuikininkas I.Perlmanas sutinka su tuo, kad priimtas sprendimas buvo vienintelis teisingas.

„Jeigu mes būtume pasielgę kitaip, būtų buvusi katastrofa, – sakė jis „The New York Times“ korespondentui. – Šioje ceremonijoje viskas turėjo būti aukščiausios klasės, mes negalėjome sau leisti jokių atsitiktinumų“.

Visi kiti kūriniai skambėjo „gyvai“. Tarp jų ir himnas, kurį atliko Aretha Franklin: ji dainavo pagal įrašytą muzikinį akompanavimą.

Muzika, skambėjusi per B.Obamos inauguraciją:

VIDEO: Barack Obama Inauguration Music

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius