Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 08 /2011 10 09

Per parą temperatūra Austrijoje ir Kroatijoje nukrito iki 30 laipsnių, pasnigo, kilo daugybė avarijų

Per parą temperatūra Austrijos ir Kroatijos kalvotose vietovėse nukrito 30 laipsnių, kilo daugybė avarijų. Vokietijoje, Bavarijos krašte, Alpių karvutės ganosi apsnigtose pievose.
Pūga Bavarijos krašte
Pūga Bavarijos krašte / „Scanpix“ nuotr.

15min.lt jau rašė, kad oro temperatūra Maskvoje šeštadienį viršijo spalio 8-osios šilumos rekordą ir pasiekė 20 laipsnių.

O Lenkija – priešingai – gedi pirmosios šalčių aukos.

Lietuvoje orai permainingi, tačiau sekmadienis bus sausesnis nei šeštadienis.

Staiga atėjo žiema

Tačiau tuo orų metamorfozės Europoje nesibaigia. Kai kurie Austrijos ir Kroatijos regionai jau gyvena žiemos sąlygomis. Temperatūra per parą nukrito nuo 30 laipsnių šilumos iki 0! Gatves staiga padengė sniegas, kilo daugybė avarijų.

Temperatūra per parą nukrito nuo 30 laipsnių šilumos iki 0 laipsnių.

Kroatiją orai tarsi padalijo į dvi atskiras valstybes. Vienoje pila kaip iš kibiro ir siaučia uraganai, o kitoje dalyje sukasi snaigės. Danguje virš Pulos ir Rijekos žaibuoja, stichija padegė vieną namą.

Be jokios abejonės, dėl tokių orų permainų labiausiai kenčia automobilininkai. Daugelis automobilių šiose šilto klimato šalyse važinėja dar vasarinėmis padangomis. Todėl įkalnėse transporto priemonės tapo beveik nevaldomos.

Papildyta sekmadienį, 13.05 val. Kaip pranešė Lietuvos radijo korespondentė Miunchene (Bavarija), pietinę Vokietiją užklupusi ankstyva žiema užklupo vokiečius visai nepasiruošusius. Tiesa, sinoptikai apie artėjantį šaltį ir sniegą buvo įspėję iš anksto. Tačiau, pasak Lietuvos radijo korespondentės, žmonės paprastai nesureikšmina tokių prognozių, galvoja, kad jos neišsipildys.

Už tokį skepticizmą ir buvo nubausti. Oro temperatūra saulėtame Miunchene šeštadienį staigiai nukrito nuo 24 iki 7 šilumos ir mažiau. Žmonės, vilkėję tik plonus vasarinius drabužius, akimirksniu sušalo.

O tie vokiečiai, kurie keliavo arčiau Alpių, net jei pakilo vos į 1 km aukštį virš jūros lygio, akimirksniu tapo sniego įkaitais.

Kaip prognozuoja Vokietijos sinoptikai, pasnigti turėtų dar ir Šveicarijos pusėje. Stichija siautės iki sekmadienio vakaro. Jei pasitvirtins prognozės, sniegas Alpių priekalnėse turėtų nutirpti iki antradienio – vėl sugrįš ruduo. Tiesa, Alpių kurortai jau skelbia slidinėjimo sezono pradžią ir kviečia entuziastus švęsti pirmąjį sniegą.

Saugumo sumetimais kelininkai visai uždarė kai kuriuos kalnų kelius, nes nespėja valyti staiga iškritusio gausaus sniego.

Vokiečių reakciją į sniegą rasite čia (VIDEO).

SPIEGEL nuotraukų galerijos ieškokite čia.

15min.lt orų žemėlapį visai Europai rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius