Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per prekybos centro „Maxima“ tragediją Rygoje nukentėjusios moters seseriai atsisakyta suteikti nemokamą pagalbą

Tragedijos Rygoje lapkričio 21 dieną, kai įgriuvus prekybos centro „Maxima“ stogo daliai žuvo 54 žmonės, atgarsiai Latvijoje netyla. Kaip praneša tvnet.lv, remdamasi Latvijos televizijos informacija, vienos žuvusios nelaimės metu moters seseriai nuspręsta neleisti pasinaudoti valstybės finansuojama reabilitacija, kadangi jos buvo netikros seserys.
Nelaimės vieta Rygoje
Nelaimės vieta Rygoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Moterų mama buvo ta pati, tik tėvai skirtingi. Po tragedijos sesers netekties prislėgta moteris paprašė nemokamos reabilitacijos, bet išgirdo atsakymą, kad jos nebuvo seserys.

Moteris tvirtina buvusi labai įskaudinta tokio atsakymo – esą pildant dokumentus netikrą seserį būtina nurodyti kaip tikrą. Moteris Latvijos televizijai pasakojo labiausiai susijaudinusi ne dėl to, kad lieka be reabilitacijos, bet dėl priežastis, kodėl nemokama paslauga jai nesuteikta. Ji tvirtina rašysianti užklausą atsakingoms institucijoms, o gavusi neigiamą atsakymą – kreipsis į teismą.

Tvnet.lv skelbia, kad nukentėjusiems per tragediją Zuolitūdėje asmenims ir žuvusiųjų artimiesiems jau išmokėta 717 600 eurų (apie 2,475 mln. Lt) kompensacijų iš numatytos 1 392 484 eurų sumos (per 4,8 mln. Lt). Finansinė parama skirta 149 žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius