-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per riaušininkų siautėjimą Romoje sumuštas kunigas iš Lietuvos

Italijos sostinėje Romoje per savaitgalį kilusias riaušes sumuštas Kazlų Rūdos ir Višakio Rūdos parapijų klebonas Vidmantas Striokas, rašo „Lietuvos rytas“.
Riaušės Romoje
Riaušės Romoje / „Scanpix“ nuotr.

Iš Italijos sostinės į namus V.Striokas grįš su praskelta lūpa, peršinčiomis nuo ašarinių dujų akimis ir vaizdo kameroje įamžintais gatvių karo vaizdais.

„Grįžinėjau drauge su kelionės bičiuliais iš ekskursijos po Vatikaną. Šv. Jono Laterano aikštėje pastebėjęs būrius žmonių, susidomėjau: kas gi čia dabar bus“, – pasakojo kunigas iš Lietuvos.

Jis su vaizdo kamera įsitaisė pačioje karščiausioje protesto manifestacijos vietoje – prie įėjimo į Šv.Jono Laterano baziliką.

Iš pradžių manifestacija buvo taiki: nešini vėliavomis ir plakatais ėjo iš įvairių Italijos miestų atvykę protestuotojai. Jie protestavo prieš bankų, stambių korporacijų, turčių įtaką valstybių ekonomikai.

„Kiek supratau, žmonės norėjo išreikšti savo pasipiktinimą bankų vykdama politika, – įspūdžiais dalijosi V.Striokas. – Eitynės buvo ramios, švietė saulė, neatrodė, kad įvyks kokie negeri dalykai.“

Kai aikštėje prasidėjo policijos ir manifestantų susirėmimai, kunigas nutarė nesitraukti.

„Gavau mušti net kelis kartus, nes tie vaikinai buvo įsitikinę, kad aš esu policijos agentas ar šnipas, kurio užduotis – filmuoti riaušininkus“, – sakė dvasininkas.

Teisėsaugos pareigūnų ir vadinamųjų juodųjų blokų susirėmimas prieš Romos katedrą truko kelias valandas.

Policijos duomenimis, Italijos sostinėje siautėjo apie 2 tūkst. susirėmimams gerai pasiruošusių riaušininkų, kurie atvyko iš Neapolio, Bolonijos, Genujos, Turino. Miesto mero nuomone, Italijos sostinė patyrė mažiausiai 2 mln. eurų nuostolių.

„Juodieji blokai“ nusiaubė keliolika bankų, šturmavo prabangius viešbučius, prekybos centrus, sudegino dešimtis automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius