Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per rugsėjo 11-osios išpuolius žuvusių žmonių kūnų dalys atsidūrė šiukšlyne

Kai kurių per 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolius žuvusių žmonių kūnų dalys buvo sudegintos ir išmestos į šiukšlyną. Tai paskelbė JAV Gynybos ministerija.
Freska 2001 metų rugsėjo 11 dienos aukoms atminti
Freska 2001 metų rugsėjo 11 dienos aukoms atminti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „The Washington Post“, į sąvartyną pateko žmonių, skridusių lėktuvais, kurių vienas  įsirėžė į Pentagoną, o kitas nukrito netoli Šanksvilio miestelio Pensilvanijoje, kūnų dalys.

Ši informacija buvo pateikta paskutiniuose ataskaitos, kuri buvo pristatyta antradienį, puslapiuose. Į dokumentą nugulė informacija, kuri buvo surinkta atliekant specialų tyrimą. Jam vadovavo dabar jau pareigų nebeinantis pulkininkas Johnas P. Abizaidas.

Ataskaitoje teigiama, kad kūnų dalių nebuvo galima ištirti ir identifikuoti, nes jos buvo pernelyg mažos ir apanglėjusios, kad būtų galima atlikti DNR analizę.

Palaikai vienoje karinėje aviabazėje buvo kremuoti ir sumaišyti su biologinėmis atliekomis. Paskui visa tai buvo sudeginta dar kartą ir išmesta.

Spaudos konferencijoje  Johnas P. Abizaidas pareiškė, kad nežino, kas nutiko su rugsėjo 11-osios aukų kūnų dalimis. „Mes negaišome daug laiko ir jėgų, tikrindami tai, apie ką jūs kalbate. Tai neįėjo į mūsų pareigas“, – atsakydamas į žurnalistų klausimus aiškino jis.

Jis atsisakė parodyti dokumentus, kuriuose būtų nurodoma, kaip palaidoti palaikai. „Aš neįgaliotas ką nors atskleisti“, – pabrėžė jis.

Tuo metu Baltieji rūmai išplatino pareiškimą, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl tragiškai žuvusių žmonių palaikų likimo. JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad būtina imtis reikiamų priemonių, kad tokie dalykai nebesikartotų.

Respublikonas Rushas Holtas pareiškė, kad Pentagono galvos ne visai supranta šio skandalo svarbą. „Jie nejaučia nei kaltės, nei gėdos. Nors turėtų“, – sakė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius