Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per šaudymą Las Vegase žuvo penki žmonės

Las Vegase sekmadienį buvo nušauti du policininkai ir civilis žmogus, o galiausiai nusišovė ir du užpuolikai.
Žudynės Las Vegase
Žudynės Las Vegase / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Las Vegasas

Vienas užpuolikų šaukė „Tai revoliucijos pradžia“, o paskui iš arti šovė į policininkus ir paėmė jų ginklus bei amuniciją, pranešė laikraštis „Las Vegas Review-Journal“.

Du pareigūnai buvo „užpulti iš pasalų“, kai pietavo restorane „CiCi's Pizza“, užpuolikai – vyras ir moteris – į juos šovė, žurnalistams sakė šerifas Douglasas Gillespie. Vienas pareigūnas žuvo iškart, o antras vėliau mirė per operaciją.

Nušauti pareigūnai yra 41 metų Alynas Beckas ir 31 metų Igoris Soldo. Vienas policininkų prieš mirtį spėjo iššauti į užpuolikus, bet kol kas neaišku, ar pataikė.

A.Beckas policijoje dirbo nuo 2001 metų, liko jo žmona ir trys vaikai. I.Soldo dirbo nuo 2006-ųjų, turėjo žmoną ir kūdikį.

Policija buvo iškviesta maždaug 11 val. 22 min. vietos (21 val. 22 min. Lietuvos) laiku.

Nušovę policininkus užpuolikai nubėgo per automobilių stovėjimo aikštelę į netoliese esančią parduotuvę „Walmart“, kur, pasak minėto laikraščio, susišaudė su civiliu žmogumi, kuris turėjo paslėptą ginklą, ir jį nušovė.

Tas civilis žmogus, kurio tapatybė dar nenustatyta, buvo rastas negyvas už paradinių durų.

Užpuolikas vyras, aukšto ūgio baltasis, prieš šaudydamas sušuko „visi lauk“, per spaudos konferenciją sakė šerifo pavaduotojas Kevinas McMahillas.

Abu užpuolikai, kurių pavardės dar nepaskelbtos, tada nuėjo į parduotuvės galą „nusižudymo paktui“, pridūrė K.McMahillas.

Preliminarus tyrimas rodytų, kad moteris pirma nušovė vyrą, o paskui nusišovė pati.

Nevados gubernatorius Brianas Sandovalas pareiškime sakė, kad buvo priblokštas dviejų policijos pareigūnų ir praeivio nužudymo per „beprasmio smurto aktą“.

Las Vegaso merė Carolyn Goodman pareiškime gyrė žuvusius policininkus už tai, kad jie paskyrė „savo gyvenimus visų mūsų gynimui“.

„Wal-Mart“ pareiškė užuojautą ir nurodė, kad bendradarbiauja su tyrimą atliekančiais pareigūnais. „Cici's Pizza“ paskelbė, kad kompanija labai liūdi dėl incidento ir kad tas restoranas bus uždarytas iki atskiro pranešimo.

Sekmadienio žmogžudystės buvo įvykdytos mažiau nei metai po to, kai praėjusį kartą tarnyboje žuvo Las Vegaso policininkas. Pareigūnas Davidas VanBuskirkas žuvo 2013 metų liepos 22 dieną, sraigtasparniu gelbėdamas įstrigusį turistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius