-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savo jubiliejų Lechas Walęsa Michailui Chodorkovskiui skirtą premiją įteikė jo sūnui

„Solidarumo“ įkūrėjas Lechas Walęsa įteikė 100 tūkst. dolerių žmogaus teisių premiją kalinamo Rusijos magnato Michailo Chodorkovskio sūnui.
Lechas Walęsa apdovanojimą įteikė Pavelui Chodorkovskiui.
Lechas Walęsa apdovanojimą įteikė Pavelui Chodorkovskiui. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Premija buvusiam Rusijos naftos magnatui ir Kremliaus kritikui M.Chodorkovskiui buvo skirta pripažįstant jo pastangas dėl laisvos ekonomikos ir pilietinės visuomenės kūrimo. Per sekmadienio ceremoniją ją tėvo vardu atsiėmė jo sūnus Pavelas.

Ceremonija vyko uostamiestyje Gdanske, kuriame susikūrė profsąjungų judėjimas „Solidarumas“, padėjęs nuversti šalies komunistinį režimą praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje, vadovaujant L.Walęsai.

Tarp ankstesnių L.Walęsos premijos laureatų yra Baltarusijos opozicijos lyderis Alesis Beliackis ir buvęs Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.

Nobelio taikos premijos laureatas L.Walęsa pasitraukė iš aktyvios politikos, bet remia pastangas dėl demokratijos visame pasaulyje. Šį sekmadienį jam suėjo 70.

Buvusio Lenkijos prezidento pranešime nurodoma, kad Lecho Walęsos institutas nusprendė skirti šių metų premiją M.Chodorkovskiui už tai, kad jis „ekonomikos laisvę, pilietines vertybes ir teisingumą visuomenėje įrašė ant savo viešosios veiklos vėliavos, nešdamas ją aukštai iškėlęs ir ištvermingai, kad ir kokios būtų nepalankios politinės aplinkybės“.

M.Chodorkovskis, buvęs naftos bendrovės „Jukos“ vadovas, buvo nuteistas už pinigų plovimą, mokesčių vengimą ir sukčiavimą. Jo šalininkai teigia, kad verslininkas buvo pasiųstas už grotų dėl to, kad metė iššūkį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, nors Kremlius tokius kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius