Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per vizitą Vatikane Sarkozy griežtai sukritikavo nelegalią imigraciją

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy penktadienį po susitikimo su popiežiumi Benediktu XVI pareiškė, kad kova su nelegalia migracija yra „moralinė būtinybė“, tuo tarpu įtakingas Vatikano kardinolas ragino Prancūziją gerbti emigrantus.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kova su nelegalia imigracija, kuri sukuria tiek daug bėdų ir dramų, kuri atima iš vargingų šalių jų gyvybines jėgas, yra moralinė būtinybė“, – pareiškė N.Sarkozy per vizitą Vatikane susitikęs su dvasininkais.

Tačiau vyriausias Prancūzijos kardinolas Jeanas–Louis Tauranas anksčiau penktadienį per pamaldas Šv.Petro bazilikoje sakė, kad Prancūzija ir jos vadovai turi pagalvoti, kaip jie galėtų padėti „persekiojamiems žmonėms ir imigrantams“.

Vatikanas rugpjūtį prisidėjo prie tarptautinės kritikos Prancūzijai dėl deportuojamų iš šalies romų, pareikšdamas, kad Paryžius nepaiso europinių normų.

„Negalima apkaltinti vienos žmonių grupės ir juos išvaryti“, – tuo metu pareiškė Popiežiškosios Migrantų ir Keliautojų Sielovados Tarybos sekretorius arkivyskupas Agostino Marchetto.

Popiežius Benediktas XVI taip pat anksčiau yra sakęs, kad Šventieji raštai „padeda suprasti kaip priimti pagrįstus skirtumus tarp žmonių“.

Prancūzija liepą ėmėsi veiksmų prieš nelegalias romų stovyklas ir deportavo daugiau kaip 1700 romų į Bulgariją ir Rumuniją.

Europos Komisija pagrasino imtis teisinių priemonių, jeigu Paryžius iki spalio 15 dienos nepaklus ES priimtoms laisvo judėjimo taisyklėms.

N.Sarkozy, kurio vizitas Vatikane laikomas priemone laimėti Prancūzijos katalikų rinkėjų palankumą, pareiškė, kad Prancūzija ir Bažnyčia turi daug bendrų priežasčių „ginti žmogaus orumą“. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius