-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petras Vaitiekūnas Ukrainai prognozuoja sunkią žiemą ir sėkmingos šalies ateitį

Lietuvos ambasadorius Kijeve Petras Vaitiekūnas sako, kad žiema Ukrainoje greičiausiai bus sunki, panaši į tą, kuria mūsų šalis išgyveno per blokadą prieš dvidešimt metų. Vis dėlto interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ ambasadorius sakė, kad žmonės nenusivylė Maidano revoliucija.
Petras Vaitiekūnas
Petras Vaitiekūnas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
„Jeigu tokių nuotaikų ir yra, tai jų – mažuma. Aišku, kad žiema bus sunki, galbūt panaši į tas, kurias Lietuva išgyveno prieš dvidešimt metų, 1991-1993 metais, kai gyvenome be šilto vandens, su vos vos šylančiais radiatoriais“, – sakė teigė jis.

Galiu pasakyti tik savo asmeninę nuomonę, kad Rusijos humanitarinė misija yra pasityčiojimas iš sveiko proto, – teigė diplomatas. 

„Tačiau žmonės supranta, kad Rusija užpuolė Ukrainą, vyksta karas. Ukrainoje stiprėja supratimas, kad šaliai pergalės maža, jai reikia sėkmės. Jeigu toks nusiteikimas bus atspindėtas ir politiniu lygmeniu, per naujus neeilinius Rados rinkimus, manau, Ukraina bus sėkminga valstybė“, – sakė P.Vaitiekūnas.

Paklaustas, ar, jo manymu, Rusijai įsiveržus į Ukrainą ukrainiečiai, kitaip nei Krymo atveju, gintųsi, ambasadorius sakė esąs „tikras, kad ukrainiečiai savo teritorijos, tėvynės neišduotų ir neatiduotų“.

Jis taip pat aiškino Rusijos humanitarinę misiją vertinantis kaip pasityčiojimą iš sveiko proto.

„Galiu pasakyti tik savo asmeninę nuomonę, kad Rusijos humanitarinė misija yra pasityčiojimas iš sveiko proto. Agresija užsiimanti šalis negali siųsti humanitarinės misijos. Bet kokie Rusijos veiksmai Donbase yra hibridinio karo elementai, speciali operacija, kurios vienintelis tikslas – išprovokuoti ir destabilizuoti situaciją“, – sakė diplomatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius