-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Porošenka: Agresorė Rusija nori ne tik Krymo, bet visos Ukrainos

„Agresorius nori ne tik Krymo, bet visos Ukrainos. Turime pakankamai daug priežasčių, kad neabejotume tuo“, – pasakė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka per Saugumo forumą Kijeve. Prezidentas, kaip rašo tvn24.pl, paragino Rusiją pradėti dialogą dėl Donbaso.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Agresorius nori, kad Ukraina būtų silpna, destabilizuota, nepaisanti europietiškų vertybių ir idėjų, susikompromitavusiais žmonėmis“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas. Taip pat jis kalbėjo apie naują Ukrainos saugumo strategiją ir būtinybę į Donbasą įvesti tarptautines taikos palaikymo pajėgas.

P.Porošenka kreipėsi į Kremliaus vadovus, kad jie pradėtų dialogą dėl Donbaso, išvestų Rusijos kariuomenę iš konflikto apimtų rajonų, o Rusijos ir Ukrainos pasienį leistų kontroliuoti ESBO stebėtojų misijai.

Ukrainos prezidentas kalbėjo ir apie tai, kad jau daugiau nei metus jo šalis „gyvena Rusijos okupacijos Kryme ir agresijos Donbase sąlygomis, bet agresijos akivaizdoje ukrainiečiai yra vieningi kaip niekad“.

Tačiau separatistų, norinčių specialaus statuso okupuotiems Doneckui ir Luhanskui, prezidentas nelaiko viena iš derybų pusių. „Mums reikia politinio proceso, reguliuojančio situaciją Donbase, koordinavimo. Bet kovotojai ir teroristai, taip pat vadinamieji karo ir „respublikų“ vadai, negali atstovauti Donbasui“, – tvirtino P.Porošenka.


Kijevas siekia pradėti dialogą dėl Donbaso po vietos rinkimų regione, kurie suplanuoti rudenį.

Trečiadienį P.Porošenka patvirtino Ukrainos nacionalinio saugumo strategiją, kurią parengė šalies Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba. Strategijoje teigiama, kad „Rusijos agresija yra pagrindinė grėsmė Ukrainos saugumui“. Strategijoje numatyti ir pagrindiniai Ukrainos tikslai – narystė NATO.

Nepaisant Minsko susitarimų vasarį, Donbase mūšiai tęsiasi tarp Ukrainos karių ir prorusiškų separatistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius