-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Petro Porošenka: „Matuoti savo balsą grivinomis – tai lyg parduoti tėvynę“

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmalaikių Aukščiausiosios Rados rinkimų išvakarėse ukrainiečius paragino sekmadienį balsuoti kaip liepia sąžinės balsas, - skelbia naujienų agentūra "Unian". Šeštadienį, rinkimų išvakarėse, jis kreipėsi į tautą.
Ukrainos vadovas Petro Porošenka
Ukrainos vadovas Petro Porošenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ragino balsuoti, atsižvelgiant į sąžinės balsą

„Valdžios institucijos užtikrino teisingą, konkurencingą, laisvą ir skaidrią rinkimų kampaniją. Ji visiškai atitinka Europos standartus. Prašau balsuoti kaip liepia sąžinė. Tiesiog neužmirškite, kad balsavimas už pinigus dabar yra ir perkančiųjų, ir parduodančiųjų nusikaltimas. Matuoti savo balsą grivinomis – tai lyg parduoti savo tėvynę. Tai šimteriopai prieštarauja įstatymams ir yra nuodėminga, kai dešimtys tūkstančių žmonių rizikuoja savo gyvybe, kad apgintų mūsų tėvynę“, – kalbėjo P.Porošenka.

Ukrainos vadovas taip pat pažymėjo, kad koalicinio susitarimo projektas 8-ojo sušaukimo Aukščiausiosios Rados liaudies deputatams yra parengtas.

„Mano komanda jau parengė koalicijos susitarimo projektą“, – patvirtino Ukrainos vadovas.

Pasak jo, šio projekto esmė – permainų planas „Strategija – 2020“, „kurio įgyvendinimas užtikrins Europos gyvenimo standartų diegimą ir garbingą mūsų valstybės vietą pasaulyje“.

Jis taip pat teigė, kad Ukraino iki 2020-ųjų turėtų būti pasirengusi pateikti prašymą dėl narystės Europos Sąjungoje (ES).

Jokia kritika, kad ir kokia skausminga ji bebūtų, manęs nesustabdys, ieškant taikaus sprendimo šioje situacijoje, – kalbėjo P.Porošenka.

Kalbėjo apie taikų sprendimą

Ukrainos vadovas taip pat kalbėjo apie tai, kad ypatingai svarbu taikiai sureguliuoti konfliktą rytinėje šalies dalyje. Taip pat, pasak jo, sprendimas dėl paliaubų leido pagerinti gynybinius pajėgumus.

„Svarbiausias mūsų tikslas – taika. Mūsų narsūs kariai išvadavo nuo teroristų didelę dalį Donbaso, ir ten rytoj taip pat įvyks rinkimai. Tačiau tik politinio sureguliavimo keliu galime susigrąžinti tas teritorijas, kuriose karinio sprendimo nėra ir tokio išvis būti negali. Argi galima šturmu užimti Donecką taip, kad jis nebūtų sunaikintas? Šis miestas okupantams yra svetimas. Tuo metu man asmeniškai jis – savas, gimtasis, ukrainietiškas, ir gyvena ten įkaitais paimti mano tėvynainiai, todėl jokia kritika, kad ir kokia skausminga ji bebūtų, manęs nesustabdys, ieškant taikaus sprendimo šioje situacijoje“, – kalbėjo P.Porošenka.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad tuo pat metu nederėtų pamiršti ir Ukrainos karių pozicijų stiprinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius