Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Porošenka: turime susitarimus su ES valstybėmis dėl ginklų tiekimo

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė, kad Kijevas turi sutartis su kai kuriomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis dėl ginklų tiekimo. Tai jis paskelbė interviu televizijos kanalui „ 1+1“.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jei prasidės dar viena agresijos banga prieš Ukrainą, galiu atsakingai pareikšti, kad mes nedelsiant gausime mirtinus ginklus, ir naują sankcijų prieš agresorių bangą“, – pareiškė P.Porošenka.

Jei prasidės dar viena agresijos banga prieš Ukrainą, galiu atsakingai pareikšti, kad mes nedelsiant gausime mirtinus ginklus, ir naują sankcijų prieš agresorių bangą

Ukrainos lyderio teigimu, JAV prezidento Baracko Obamos sprendimas padėti Ukrainai gynybiniais ginklais, pavyzdžiui, šarvuočiais, bepiločiais orlaiviais, ir kitais, yra labai svarbus.

Jis taip pat išsakė savo nuomonę apie skirtingas Kijevo ir Maskvos pozicijas: „Ukraina pasitikima, nes Ukraina labai tiksliai pildo visus susitarimus, kuriuos prisiėmė“.

P.Porošenka pabrėžė, kad Kijevas įvykdė Minske pasiektą susitarimą ir atitraukė savo karinę techniką Donbase.

Penktadienį Kijevas kreipėsi į JTO prašydama pasiųsti taikdarius į Donbasą. Kad taip nutiktų, tam turi pritarti 5 nuolatinės JTO narės, taip pat ir Rusija, turinti veto teisę.

Kovo 11 dieną buvo paskelbta, kad JAV viceprezidentas Joe Bidenas telefoniniame pokalbyje su P.Porošenka pažadėjo, kad Vašingtonas Kijevui duos nepilotuojamų orlaivių, 30 karinių sunkvežimių ir 200 paprastų visureigių. Visi jie nelaikomi mirtinais ginklais.

Kovo 9 dieną žiniasklaida paskelbė, jog JAV prezidentas atsisakė Ukrainai tiekti mirtinus ginklus.

Per karą Donbase Kijevas yra gavęs karinę paramą iš kai kurių ES valstybių, kurios yra ir NATO narės – Čekijos ir Lietuvos. Vašingtonas skyrė 320 mln. dolerių karinei paramai Ukrainai. Iki šiol Kijevui niekas nepadėjo mirtinais ginklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius