-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Porošenka: Ukraina tapo hibridinio karo auka

Rusija rizikuoja sukelti „aplinkosaugos katastrofą“ rytinėje Ukrainoje, remdama sukilėlių pajėgas, pirmadienį pareiškė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka JT viršūnių susitikime Paryžiuje.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mano šalis tapo hibridinio karo, kuris sukelia hibridinius padarinius, auka. Vienas jų yra aplinkosaugos katastrofa rytinėje Ukrainos dalyje, Donbase“, – sakė P.Porošenka susirinkusiesiems.

Jis išreiškė pagarbą prancūzų „drąsai ir nepalūžtančiai dvasiai“ po praėjusio mėnesio teroro išpuolių Paryžiuje, per kuriuos žuvo 130 žmonių.

Tačiau jis pridūrė, kad tokia pati „yra Ukrainos realybė jau beveik 21 mėnesį“. „Mes kenčiame nuo terorizmo, kurį finansuoja ir skatina Rusijos Federacija“, – kalbėjo jis.

P.Porošenka apkaltino prorusiškas separatistines pajėgas rytiniame Donbaso regione užnuodijus geriamą vandenį ir dirvožemį, kai buvo „užtvindyta daugelis kasyklų“.

Rusija neigia tiesiogiai remianti separatistus Ukrainos rytuose. Tuo tarpu P.Porošenka savo kalboje pabrėžia iššūkį per pastarąsias savaites pasiekti globalų vieningą susitarimą dėl klimato kaitos, kai daugelis konferencijos dalyvių yra įsivėlusios į žiaurius tarpusavio konfliktus.

P.Porošenka pridūrė, kad ir žemė ir oras yra „smarkiai teršiami“ panaudojant sviedinius ir artileriją, daugiau kaip 8 tūkst. gyvybių nuo 2014-ųjų pradžios nusinešusiems konfliktams tebesitęsiant.

Ukraina pažadėjo palaikyti anglies dvideginio emisiją žemiau 60 proc. 1990 metų lygmens ir dar žemiau, jeigu jos rytuose bus atkurta taika.

Pasak jo, Donbaso atstatymui skirti pinigai bus „investicija į kovą su klimato kaita“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius