Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Porošenkos pergalei Ukrainos prezidento rinkimuose prireiks antrojo rato

Provakarietiškas milijardierius Petro Porošenka užtikrintai pirmauja prieš sekmadienį įvyksiančius Ukrainos prezidento rinkimus, bet nesugebės išvengti antrojo rinkimų rato, rodo ketvirtadienį paskelbti Europos Sąjungos (ES) finansuotos apklausos rezultatai.
Petro Porošenka tarp savo rėmėjų
Petro Porošenka tarp savo rėmėjų / „Scanpix“ nuotr.

„Šokolado baroną“ per apklausą, kurią gegužės 14-18 dienomis atliko dvi gerbiamos ukrainiečių agentūros, parėmė 44,6 proc. respondentų.

Tai kiek mažiau nei 50 proc., kurių reikia norint laimėti pirmajame rate, tad 48 metų P.Porošenkai tikriausiai nepavyks išvengti antrojo rato birželio 15 dieną ir Ukrainai dar kurį laiką vadovaus laikinoji Rusijos nepripažįstama vadovybė, kai separatistiniuose Rytų Ukrainos regionuose toliau didėja per susirėmimus žuvusių žmonių skaičius.

Buvusi premjerė, nacionalistė Julija Tymošenko yra antroje vietoje su 7,5 proc. parama, o nuo jos nedaug atsilieka buvęs gynybos ministras Anatolijus Hrycenka su 7 proc. respondentų balsų. Magnatą ir buvusį ministrą Serhijų Tihipką parėmė 5,4 proc. apklausos dalyvių.

Apklausa parodė, kad P.Porošenka lengvai – su 52,2 proc. balsų – įveiks J.Tymošenko antrajame rate.

Tik 9,9 proc. respondentų sakė, kad balsuos už buvusią premjerę, o likusieji buvo neapsisprendę arba sakė, kad neketina balsuoti.

Apklausa taip pat parodė, kad rinkėjų aktyvumas bus didelis – 60 proc. respondentų teigė, kad tikrai eis balsuoti, o dar 19 proc. sakė, kad tikriausiai balsuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius