-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ph.Hammondas: „V.Putinas karą Sirijoje galėtų pabaigti vienu telefono skambučiu“

Britų užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra tas žmogus planetoje, kuris gali pilietinį karą Sirijoje pabaigti vienu telefono skambučiu, rašo „The Independent“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ar Basharas al Assadas pasitrauks, ar pasiliks – galiausiai priklauso nuo to, ar rusai yra pasirengę pasinaudoti savo įtaką jo pašalinimui“, – „The Andrew Marr Show“ sakė Ph.Hammondas.

„Yra vienas žmogus planetoje, kuris gali nutraukti pilietinį karą Sirijoje vienu telefono skambučiu, ir tai yra V.Putinas“, – pridūrė jis.

Britų sekretorius taip pat sakė, kad Sirijoje yra apie 150 tūkst. nuosaikių sukilėlių, kurie dabar kenčia nuo Rusijos rengiamų antskrydžių. „Rusai pradėjo nuožmias oro atakas, sparčiai didina jų intensyvumą pastarosiomis savaitėmis, ir tai Sirijos opozicijos pajėgas privertė trauktis iš savo pozicijų, kurias kontroliavo“, – kalbėjo Ph.Hammondas.

Jo teigimu, svarbiausias dalykas – Sirijos režimas neturi pajėgų, neturi galios ir organizuotumo, kad imtų kontroliuoti tas teritorijas. „Todėl dabar – padėtis be išeities“, – pripažino britų diplomatijos vadovas.

Sekretorius taip pat paragino rusus sustabdyti antskrydžius Sirijoje, kurių metu naudojamos „kiliminio bombardavimo taktikos ir bombardavimas nesirenkant taikinių civilinėse teritorijose“.

„Reikalaujame, kad rusai paklustų tarptautinės teisės įpareigojimams ir JT Saugumo tarybos rezoliucijoms, kurias yra pasirašę“, – griežtai sakė Ph.Hammondas.

Šią savaitę Miunchene buvo susitarta, kad kitos savaitės antroje pusėje prasidės paliaubos Sirijoje. Tačiau dar joms neprasidėjus abejojama, kad jų bus laikomasi. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Philipas Hammondas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Philipas Hammondas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius