Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 07 /15:56

Philipas Breedlove'as: Vakarai neturėtų atmesti karinio varianto Ukrainoje

Vakarams nereikėtų atsisakyti karinio varianto Ukrainoje, pareiškė šeštadienį NATO vyriausiasis karo vadas, pridūręs, kad jis turi omenyje galimybę paremti Ukrainą ginklais ir įranga, užuot siuntus karius.
Philipas Breedlove'as
Philipas Breedlove'as / „Scanpix“/AP nuotr.

„Aš nemanau, kad mes turėtume užkirsti kelią karinio varianto galimybei“, – sakė NATO pajėgų vyriausiasis vadas JAV generolas Philipas Breedlove'as žurnalistams Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose, kai buvo paklaustas, ar jis pritariąs gynybinės ginkluotės tiekimui Ukrainos armijai, kovojančiai su promaskvietiškais separatistais.

Jis atsakė pirmenybę teikiąs ginkluotės ir technikos teikimui, o ne karių siuntimui. „Apie (žengiančių karių) batus toje žemėje nekalbama“, – pažymėjo Ph.Breedlove'as.

„Ukrainiečiai buvo atviri savo kreipimuose į visas NATO nares ir kitas šalis taip pat nurodydami, kokių jiems reikia pajėgumų, kad įveiktų artilerijos problemas, ryšio ir trukdžių problemas“, – sakė jis.

Ukrainiečiai paprašė pagalbos visose šiose srityse ir būtent šias sritis valstybės svarsto

„Ukrainiečiai paprašė pagalbos visose šiose srityse ir būtent šias sritis valstybės svarsto“, – pridūrė jis.

Ph.Breedlovas taip pat sakė, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino teikiami siūlymai, kaip užbaigti konfliktą Ukrainos rytuose, yra „visiškai nepriimtini“.

„Padėtis blogėja ir mes turime reaguoti į šią blogėjančią padėtį, – sakė Ph.Breedlove'as. – Svarbu, kad mes panaudotume visas priemones, turimas mūsų „įrankių dėžėje“ tam spręsti“.

„Rusijos pajėgos ir Rusijos remiamos pajėgos keičia landšaftą, kad užimtų geresnes pozicijas bet kokio sprendimo atveju, o mes turime ir toliau palaikyti diplomatinį sprendimą“, – nurodė Ph.Breedlove'as, dar pridūręs, kad galutinis tikslas yra diplomatinis ir politinis konflikto sprendimas.

Ph.Breedlove'as priminė, kad Rusija separatistams Ukrainos rytuose pateikė daugiau kaip 1000 vienetų kovos technikos. Tačiau Maskva neigia dalyvaujanti šiame konflikte.

„Mes matome Ukrainos rytuose šimtus Rusijos reguliariųjų pajėgų karių, teikiančių oro gynybos, elektroninio karo priemones, kuriomis užtikrinamos artilerijos, vadovavimo, valdymo ir kitos funkcijos... Didelių reguliarių kovinių dalinių mes nematėme“, – sakė jis.

Ph.Breedlove'as pažymėjo, kad separatistų pusėje kariauja ir daug kitų šalių piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius