-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pietų Ameriką apgaubus vulkaninių pelenų debesiui atšaukiami lainerių skrydžiai

Vieno Čilėje išsiveržusio ugnikalnio išmestų pelenų debesis ketvirtadienį pasklido virš didelės Pietų Amerikos dalies ir privertė atšaukti daugumą lėktuvų skrydžių pietinėje žemyno dalyje, taip pat sutrikdė Argentinos bei Urugvajaus prezidentų kelionės planus.
Pelenai oro uoste
Pelenai oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pelenai krito Urugvajaus sostinės Montevidėjo gatvėse, taip pat Argentinos sostinėje Buenos Airėse, esančiose už maždaug 1 300 kilometrų į šiaurės rytus nuo Pujehuė ugnikalnio, kuris išsiveržė šeštadienį.

Ugnikalnių pelenai gali pažeisti lėktuvų variklius, todėl buvo atšaukti dauguma skrydžių tarp Argentinos, Čilės, Urugvajaus, Paragvajaus ir Brazilijos sostinių.

Netgi Argentinos prezidentė Cristina Fernandez į darbą ketvirtadienį buvo priversta važiuoti automobiliu, o ne skristi sraigtasparniu. Jos planuotas susitikimas su Urugvajaus vadovu Jose Mujica buvo atšauktas, nes prezidentas negalėjo atskristi į Buenos Aires. Taip pat buvo atšauktas Argentinoje turėjęs vykti Pietų Amerikos centrinių bankų vadovų ir ekonomikos ministrų susitikimas.

Argentinos susisiekimo ministerija nurodė, kad regioniniai oro uostai, aptarnaujantys mažiausiai 12 arčiau ugnikalnių esančių miestų, liks uždaryti bent iki antradienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius