Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėja dar kartą įspėjo Pchenjaną galinti smogti atsakomąjį smūgį

Pietų Korėja šeštadienį dar kartą perspėjo skaudžiai smogsianti Šiaurės Korėjai, jeigu ši surengtų naują karinį išpuolį.
Naujasis Pietų Korėjos gynybos ministras Kim Kwan-jinas
Naujasis Pietų Korėjos gynybos ministras Kim Kwan-jinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujasis Pietų Korėjos gynybos ministras Kim Kwan-jinas, kuris penktadienį pareiškė, jog jo šalis bombarduotų šiaurinę kaimynę provokacijos atveju, pakartotinį perspėjimą paskelbė, praėjus 11 dienų po Pietų Korėjai priklausančios Jonpjongo salos artilerijos apšaudymo, per kurį žuvo keturi žmonės.

„Mūsų priešų provokacijos dar nesibaigė, – Kim Kwan-jinas sakė per savo prisaikdinimo ceremoniją. – Jie toliau taikysis į mūsų silpnąsias vietas ir regs provokacijas naujais aspektais... Jeigu Šiaurės Korėja įvykdytų karinę provokaciją, kurios taikiniu vėl taptų mūsų teritorija ir piliečiai, turime juos nubausti, reaguodami nedelsiant ir galingai, kol jie visiškai pasiduos.“

Atsargos generolas Kim Kwan-jinas paragino stiprinti Pietų Korėjos kariuomenės kovinius pajėgumus ir karių mokymą, taip pat „kuo rimčiau rengtis, kad laimėtume bet kada prireikus kautis su priešu.“

Pietų Korėjoje dislokuotų JAV pajėgų buvęs vadas paragino surengti stiprų „asimetrišką“ atsaką prieš Šiaurės Korėją, jeigu būtų įvykdyta naujų provokacijų, taip pat nutraukti visus ryšius su uždaru komunistiniu režimu.

Pietų Korėjoje dislokuotų JAV pajėgų buvęs vadas paragino surengti stiprų „asimetrišką“ atsaką prieš Šiaurės Korėją, jeigu būtų įvykdyta naujų provokacijų.„Kai kitą kartą Šiaurė atakuos, Pietų Korėja turėtų nedelsiant suduoti tinkamai apskaičiuotą asimetrinį atsakomąjį karinį smūgį“, – naujienų agentūra „Yonhap“ citavo 2008 metais į atsargą išėjusį JAV generolą Burwellą Bellą.

„Kai leidžiama Šiaurės Korėjai atakuoti Pietus be atsakomojo smūgio, tai reiškia silpnumo ir bailumo žinią Kim Jong Ilui“, – pridūrė buvęs kariškis, turėdamas omenyje Šiaurės Korėjos lyderį.

B.Bellas paragino Pietų Korėjos sąjungininkus nutraukti bet kokius ryšius su Šiaurės Korėja, paskelbti „totalines ekonomines sankcijas“ ir nutraukti šešiašales derybas, kuriose Pchenjaną buvo siekiama įtikinti atsisakyti jo vykdomos branduolinės programos.

Šiaurės Korėja prieš dvejus metus pasitraukė iš šių derybų, kuriose taip pat dalyvavo Pietų Korėja, Kinija, JAV, Japonija ir Rusija.

„Kol Kim Jong Ilas yra valdžioje, šešiašalės derybos yra apmiręs procesas; todėl tiek Jungtinės Valstijos, tiek Korėjos Respublika (Pietų Korėja) turėtų surengti šioms deryboms oficialias laidotuves“, – pareiškė B.Bellas, taip pat kritikuodamas Kiniją dėl nesugebėjimo suvaldyti savo sąjungininką Pchenjaną.

JAV, Japonijos ir Pietų Korėjos diplomatijos vadovai pirmadienį susitiks Vašingtone tartis dėl Šiaurės Korėjos.

Kinija, kuri pasisako už skubų šešiašalių derybų atnaujinimą, šiame pasitarime nedalyvaus, todėl mažai tikėtina, jog diskusijos Vašingtone padės išeiti iš susidariusios aklavietės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius