-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje gyvenantis lietuvis: Seulas grėsmės nejaučia

Visą pasaulį antradienį apskriejo žinia apie neramumus Korėjos pusiasalyje. Tačiau Pietų Korėjoje nuo vasario mėnesio gyvenantis biržietis Justinas S. naujienų portalui 15min.lt teigė, jog pačiame Seule verda įprastas gyvenimas.
Pietų Korėjos sala
Pietų Korėjos sala / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Netoli Seulo esančiame Suvono mieste gyvenantis lietuvis antradienį praleido sostinėje, ir teigia sujudimo nepastebėjęs. Tiesa, sostinėje vyko nedidelis piketas, tačiau gyvenimas teka sava vaga. „Seule verda įprastas gyvenimas – metro pergrūstas, parduotuvės šluojamos dėl rudens sezono išpardavimų. Su įvykiu susijusios naujienos transliuojamos per stotyse esančius ekranus pritraukia mažai žmonių – vos keletas žmonių sustojo pasižiūrėti. Kiti skuba, bėga, perka, valgo – kaip ir visada“, – teigia Justinas.

Anot jo, rytinė Šiaurės Korėjos ataka, kuomet į Pietų Korėjai priklausančią Jonpjongo salą buvo paleista kelios dešimtys artilerijos sviedinių, korėjiečių nejaudina – didesnis nerimas jaučiamas iš užsieniečių.

Su įvykiu susijusios naujienos transliuojamos per stotyse esančius ekranus pritraukia mažai žmonių.„Pažįstami korėjiečiai visiškai nesijaudina – išvien teigia, kad nebus karo. Tiesa, viena pažįstama korėjietė sakė, kad reiktų pagaliau jiems normalų atsaką duoti ir nustoti žaisti. Užsieniečiai panikuoja labiau – studentai iš Indonezijos meldžiasi už Korėją ir jos žmones. Tame pačiame universitete studijuojanti švedė iškart susipakavo lagaminą ir išsigrynino visus korėjietiškoje sąskaitoje laikomus pinigus“, – teigia lietuvis.

Primename, jog ugnį į Pietų Korėjai priklausančią Jonpjongo salą Pchenjanas atidengė apie 14.30 val. vietos (7.30 val. Lietuvos) laiku. Pietų Korėja teigia, jog link salos buvo paleista bemaž 80 artilerijos sviedinių, Seulas kaipmat atsakė „stipria ugnimi“. Per apšaudymą žuvo du kariai, dar keliolika žmonių buvo sužeisti. Pietų Korėjoje po incidento paskelbta aukščiausio lygio karinė parengtis, į orą pakelti naikintuvai.

Šis pasienio incidentas yra, ko gero, rimčiausias nuo 1950–1953 metais vykusio Korėjos karo, po kurio taip ir nebuvo pasirašyta paliaubų sutartis, taigi šalys oficialiai tebekariauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius