Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje „švęstą“ vandenį gaminančius prietaisus pardavinėjęs profesorius apkaltintas sukčiavimu

Pietų Korėjoje vienam medicinos profesoriui, kuris teigia išradęs prietaisą, paverčiantį įprastą vandentiekio vandenį švęstu, pateikti kaltinimai dėl sukčiavimo, ketvirtadienį pranešė Seulo policija.
Vandens čiaupas
Vandens čiaupas / Sauliaus Žiūros / BFL nuotr.

Pasak pareigūnų, profesorius tvirtina skaitmeniniu būdu išsaugojęs numanomą gydomąją švęsto vandens galią prietaisuose, kuriuos jis pardavė daugiau nei penkiems tūkstančiams žmonių ir uždirbo beveik 1,7 mlrd. vonų (4 mln. litų).

Aštuoni kiti žmonės, tarp jų – šio profesoriaus žmona ir svainis, kaltinami gaminę ir pardavinėję šiuos prietaisus, tyrimui vadovaujantis policijos pareigūnas, pageidavęs likti anonimu, sakė naujienų agentūrai AFP.

Policija praneša, kad 53 metų profesorius teigė gavęs švęsto vandens iš Švč. Mergelės Marijos šventovės Prancūzijos miestelyje Lurde, kurį kasmet aplanko daugybė katalikų maldininkų, ir išsaugojęs jo numanomas gydomąsias galias „skaitmeniniu pavidalu“.

Mokslininkas tvirtina radęs būdą, kaip perkelti šias galias į keraminius ir popierinius filtrus bei plastikines plokšteles, naudojamas vandenį gryninančiuose prietaisuose.

Manoma, kad profesorius ir jo bendrininkai aiškindavo savo klientams, jog skirtingi jų sukurti prietaisai gydo įvairias ligas, tarp jų cukrinį diabetą ir auglius.

Įtariamas sukčius keraminius filtrus, kurie parduotuvėse kainuoja 1,5 tūkst. vonų (3,5 tūkst. litų), pardavinėdavo po 40 tūkst. vonų (64,6 tūkst. litų). Filtrai, „gydantys“ diabetą ir vėžį buvo parduodami po 90 tūkst. vonų (219 tūkst. litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius