Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos prezidentė atsiprašė dėl kelto katastrofos

Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye antradienį atsiprašė dėl vyriausybės nesugebėjimo užkirsti kelio kelto katastrofai, per kurią žuvo arba dingo apie 300 žmonių.
Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-Hye
Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-Hye / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus dviem dienoms, kai dėl tragedijos atsistatydino šalies premjeras, Park Geun-hye sakė itin apgailestaujanti dėl sisteminių ir priežiūros trūkumų, nulėmusių balandžio 16 dieną įvykusį incidentą, per kurį apvirto 6 825 tonų talpos keltas „Sewol“.

„Labai gailiuosi, kad negalėjau ištaisyti taip ilgai užsitęsusių blogybių ir leidau įvykti tokiai avarijai“, – sakoma prezidentės kanceliarijos išplatintame pranešime, kuris buvo paskelbtas per nacionalinę televiziją.

Park Geun-hye vyriausybė daugelio kritikuojama dėl numanomos korupcijos ir nepakankamų saugumo standartų, kurie galėjo nulemti katastrofą. Teigiama, kad keltas buvo perkrautas ir kad keleivių sąrašas buvo netikslus ir nepilnas.

Daugiau nei 100 iki šiol nerastų žmonių artimieji taip pat tūžo dėl reakcijos į avariją, sakydami, kad delsimas siųsti gelbėtojus tikriausiai pražudė daugiau gyvybių.

Daugiau nei 100 iki šiol nerastų žmonių artimieji taip pat tūžo dėl reakcijos į avariją, sakydami, kad delsimas siųsti gelbėtojus tikriausiai pražudė daugiau gyvybių.

„Nežinau, kaip atsiprašyti, kad nesugebėjome užkirsti kelio tokiai nelaimei, taip pat dėl nepakankamo pirmojo atsako, – pabrėžė Park Geun-hye. – Atsiprašau žmonių ir esu prislėgta, kad buvo prarasta tiek daug brangių gyvybių.“

Antradienį prezidentė apsilankė į pietus nuo Seulo esančiame Ansano mieste, kur atidavė pagarbą prie memorialo šimtams per tą katastrofą žuvusių moksleivių.

Iš laive buvusių 476 žmonių 325 buvo vienos Ansano vidurinės mokyklos moksleiviai. Tik 75 iš jų buvo išgelbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius