Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos žiniasklaida: su Kim Jong Uno dėde mirtimi nubausti partijos veikėjai, vyriausybės nariai, kariškiai ir gamyklos direktorius

Gruodžio 12-ąją Anapilin iškeliavęs Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno dėdė Jang Song Thaekas buvo ne vienintelis, kuriam tą dieną buvo įvykdyta mirties bausmė. Skelbiama, kad bausmė įvykdyta dar septyniems žmonėms.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo newsru.com, tokią žinią, remdamasis neįvardytais šaltiniais, paskelbė Pietų Korėjos laikraštis „Joongang Daily“.

Kas tie šeši žmonės, kuriems įvykdyta mirties bausmė, nepranešama. Žinoma tik tiek, kad du iš jų buvo aukšti partijos veikėjai, du – vyriausybės nariai, du kareiviai ir gamyklos direktorius.

Egzekucija, leidinio duomenimis, vyko Nacionalinio saugumo komiteto pastate, ją stebėjo partijos lyderiai, kurie dalyvavo gruodžio 9-osios partijos susirinkime, kuriame Jang Song Thaekas buvo atšauktas iš visų postų, išmestas iš partijos, iš jo atimti visi apdovanojimai.

Jis buvo apkaltintas perversmo rengimu ir siekiu pasisavinti valdžią.

Užsienio ekspertai teigė, kad nuteisdamas mirties bausme vieną įtakingiausių žmonių šalyje Kim Jong Unas stengiasi atsikratyti savo tėvo aplinkos žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius