Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Osetijos prezidentas nori pakvieti Rusijos kazokus į negyvenamas teritorijas

Nuo Gruzijos vienašališkai atsiskyrusios Pietų Osetijos prezidentas Eduardas Kokoity, stiprindamas sąjungą su Rusija, nagrinėja galimybę suteikti žemės sklypus respublikoje kazokams, kad jie įsikurtų tuščiose teritorijose ir užtikrintų jų gynybą.
Kazokas
Kazokas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be to, E.Kokoity tikisi gauti daugiau investicijų Pietų Osetijos ekonomikai atkurti, bendradarbiaudamas su Rusijos verslininkais, kuriems bus išnuomojama žemė 99 metams įmonėms statyti.

Šiuos siūlymus separatistinės Kaukazo respublikos lyderis E.Kokoity paskelbė penktadienį per susitikimą su tarptautinio jaunimo forumo „Iryston-2011“ dalyviais.

„Aš pirmą kartą kalbu apie tai per susitikimą su jumis, – pažymėjo prezidentas. – Iki šiol aš dar nebuvau paskelbęs šių planų, bet neabejoju, kad jie bus remiami.“

„2008 metų įvykiai niekada nebus pamiršti, jų negalima išbraukti. Bet šie įvykiai suvienijo Pietų Osetijos ir Rusijos tautas, jie sugiminiavo mus“, – sakė E.Kokoity.

„Mes padarysime viską, kas įmanoma, kad mūsų sąjunga su Rusijos Federacija būtų patikima. Mes parodysime, kaip reikia kovoti dėl vertybių, kurias gynė mūsų senoliai. Tai bus nelengva, bet mes pasiryžę tam, kad reikia kovoti už mūsų sąjungą“, – pridūrė jis.

Karinis konfliktas Kaukaze naktį iš rugpjūčio 7-osios į 8-ąją 2008 metais prasidėjo Gruzijai panaudojus karinę jėgą, siekiant susigrąžinti Maskvos remiamą Pietų Osetijos regioną. Netrukus po to į Gruzijos teritoriją įžengė Rusijos karinės pajėgos, ginkluoti susidūrimai prasidėjo ir pasienyje su Abchazija.

Karas įvyko tuo metu, kai Maskva piktinosi prezidento Michailo Saakašvilio siekiais nuvesti Gruziją į NATO ir kariniu Gruzijos bendradarbiavimu su Jungtinėmis Valstijomis.

Po karo Rusija paskelbė pripažįstanti Pietų Osetijos ir kitos separatistinės respublikos Abchazijos nepriklausomybę. Likusi tarptautinė bendrija šias teritorijas laiko okupuotomis Gruzijos teritorijos dalimis.

Gruzija tvirtina, kad Rusija nevykdo įsipareigojimų, kuriuos davė per paliaubas nutraukiant karinius veiksmus. Susitarimą, kuriame buvo numatytas ir karinių pajėgų atitraukimas, pasirašė Rusijos, Gruzijos ir Prancūzijos prezidentai. Tačiau Rusija vis dar laiko ir didina karines pajėgas Pietų Osetijoje ir Abchazijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius