Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Sudane iš bado miršta 40 tūkst. žmonių

Pietų Sudano karo zonose iš bado miršta mažiausiai 40 tūkst. žmonių, pirmadienį pranešė Jungtinės Tautos (JT), ragindamos kovojančias šalis įsileisti humanitarinę pagalbą.
Bado auka Pietų Sudane
Bado auka Pietų Sudane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JT ataskaitoje nurodytas badaujančių žmonių skaičius yra didžiausias per pastaruosius dvejus pilietinio karo metus.

Padėtis „blogėja“, nurodoma ataskaitoje, remiantis kuria, iš viso pagalbos reikia 2,8 mln. žmonių – beveik ketvirtadaliui šalies gyventojų.

„Beveik 25 proc. šalies gyventojų skubiai reikalinga maisto pagalba, mažiausiai 40 tūkst. žmonių yra ant katastrofos slenksčio“, – sakoma JT Maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO), UNICEF ir Pasaulio maisto programos bendrame pranešime.

„Šeimos daro viską, ką gali, kad išgyventų, bet joms nebelieka galimybių“, – sakė UNICEF vadovas šalyje Jonathanas Veitchas.

„Daugelis rajonų, kuriuose poreikiai yra didžiausi, yra nepasiekiami dėl sudėtingos saugumo padėties. Labai svarbu, kad mums dabar būtų suteikta neribota prieiga“, – sakė jis.

Prieš tris mėnesius paskelbtoje JT remiamos specializuotos bado vertinimo programos ataskaitoje perspėjama dėl „konkretaus bado pavojaus“, nesulaukus pagalbos, tačiau priduriama, kad kai kurios vietovės ekspertams yra nepasiekiamos, todėl neįmanoma surinkti duomenų, kurių reikia oficialiai badui paskelbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius