Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piratai užgrobė tanklaivį „Moskovskij Universitet“

Somalio piratai užgrobė trečiadienį Rusijos bendrovės „Novoship“ tanklaivį prie Afrikos rytinės pakrantės, sakoma ES karinės jūrų grupuotės pareiškime.
Piratai
Piratai / „Scanpix“ nuotr.

„Užpuolimo metu tanklaivis “Moskovskij Universitet„ plaukė į rytus, į paskirties punktą Kinijoje. Laive buvo 23 žmonių įgula, visi jie – iš Rusijos. Jie visi, pirminiais duomenimis, sveiki“, – sakoma pareiškime.

Tanklaivį, plaukiantį su Liberijos vėliava, piratai užpuolė 7 val. Maskvos laiku, kai jis plaukė iš Raudonosios jūros į Kiniją, už 350 mylių nuo kranto į rytus nuo Adeno įlankos, patikslinama „Novoship“ pranešime.

Tanklaivio link plaukia Rusijos karinis laivas „Maršal Šapošnikov“.

Maskva tikisi, kad Adeno įlankoje esantys užsienio šalių kariniai laivai, prireikus, ateis į pagalbą piratų užgrobtam Rusijos tanklaiviui „Moskovskij Universitet“.

„Mes atsižvelgiame į tai, kad, esant būtinybei, tokia pagalba bus suteikta“, – sakė trečiadienį Rusijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruško agentūrai „Interfax“, paklaustas, ar gali Rusija, siekdama išlaisvinti laivą, bendradarbiauti su ES.

Viceministras priminė, kad Rusijos laivai neįeina į ES karo laivų misiją, dalyvaujančią operacijoje „Atalanta“. „Mūsų karo laivai tiktai lydi tam tikrais maršrutais plaukiančius Rusijos laivus“, – sakė A.Gruško.

Jis taip pat sakė, kad „tarp Rusijos ir kitų šalių karo laivų užmegztas geras operatyvinis bendradarbiavimas, keičiamasi informacija, teikiama kitokia pagalba“.

A.Gruško pridūrė, kad šiuo atveju kalbama ir apie Indijos bei Kinijos karo laivus.

Kaip pranešama BBC tinklalapyje, Somalio piratai perspėjo, jog bet koks mėginimas išvaduoti laivą jėga baigsis skaudžiai jūreiviams. Jie taip pat nurodė, jog tanklaivis plaukia Somalio link.

Tyrimų komitetas prie Rusijos generalinės prokuratūros iškėlė baudžiamąją bylą dėl piratavimo veiksmų prieš tanklaivį „Moskovskij Universitet“ Adeno įlankoje

Laivas, kurio įgulą sudaro 23 Rusijos piliečiai, gabena 86 tūkst. tonų naftos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius