-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Latvija išlaikė tolerancijos testą: pirmasis gėjų paradas „EuroPride“ Rygoje praėjo ramiai

Nuogąstavimai, kad gėjų paradas Latvijos sostinėje Rygoje išprovokuos neramumus, šeštadienį pasirodė esantys visiškai nepagrįsti, policija pranešė, kad tik trys protestuotojai buvo areštuoti už nedidelius viešosios tvarkos pažeidimus, tokius kaip bandymai svaidyti kiaušinius.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Samantos Matuizaitės nuotr.

Į gatves buvo išėję maždaug 5 tūkst. žmonių, tarp jų – ir parado dalyviai, ir protestuotojai prieš šį renginį, nurodė policija.

Dalyviai spalvingais drabužiais, žygiuodami per Rygos centrą ir šokdami pagal garsią muziką, mojavo vaivorykštės vėliavomis ir, be kitų, vėliavomis iš Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Ukrainos, Gruzijos, Armėnijos.

Organizatorius Aleksandras Ivanajevas sakė, jog šis renginys demonstruoja, kad LGBT žmonės „yra žmonės, panašūs į visus kitus.“

Organizatorius Aleksandras Ivanajevas sakė, jog šis renginys demonstruoja, kad LGBT žmonės „yra žmonės, panašūs į visus kitus.“

Gėjų teisių gynimo grupės iš visos Europos ir kitų pasaulio vietų susirinko miesto centre esančiame Vėrmanės parke, apžygiavo nedidelį ratą ir grįžo linksmybėms, kurios užtruko iki vėlumos.

Saujelė protestuotojų – religinių grupių atstovai ir antiglobalistais pasivadinę žmonės – šaukė, kai paradas pajudėjo ir mojavo transparantais su homofobiniais užrašais, bet didelės policijos pajėgos užtikrino tai, kad jokių problemų nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius