-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 13 /08:37

Pirmasis žmogus JAV teritorijoje Ebolos virusu užsikrėtė dėl saugumo reikalavimų pažeidimų

Viena Teksaso sveikatos apsaugos darbuotoja tapo pirmuoju žmogumi, užsikrėtusiu Ebolos virusu Jungtinių Valstijų teritorijoje, sekmadienį patvirtino pareigūnai, dėl šio incidento kaltindami saugumo reikalavimų pažeidimą.
Ebolos virusas siaučia vakarų Afrikoje
Ebolos virusas siaučia Vakarų Afrikoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Naujoji pacientė, kuri taip pat yra antras ne Afrikoje užsikrėtęs Ebolos karštine žmogus ir antras žmogus, kuriam buvo diagnozuota to mirtinai pavojingo viruso infekcija, anksčiau vienoje Dalaso ligoninėje slaugė pacientą, kuris mirė nuo tos pačios ligos praeitą savaitę.

Šis incidentas taip pat tapo skaudžiu smūgius pasaulinėms pastangoms suvaldyti epidemiją, kuri jau nusinešė per 4 000 žmonių gyvybių, daugiausiai Vakarų Afrikos šalyse – Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje.

Suprantama, kad ši padėtis kelia nerimą pacientei, pacientės šeimai ir bendradarbiams, taip pat didžiajai Dalaso bendruomenei, – sakoma JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų pranešime.

„Suprantama, kad ši padėtis kelia nerimą pacientei, pacientės šeimai ir bendradarbiams, taip pat didžiajai Dalaso bendruomenei“, – sakoma JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) pranešime.

Tačiau CDC patikino, kad viruso išplitimo į aplinkinę bendruomenę „gali būti išvengta tinkamomis viešosios sveikatos apsaugos priemonėmis“.

Anksčiau šios agentūros vadovas Thomas Friedenas pareiškė, jog akivaizdu, kad „tam tikru momentu įvyko protokolo pažeidimas, ir tas protokolo pažeidimas nulėmė šį užsikrėtimą“.

CDC pradėjo tyrimą ir ieško daugiau medicinos darbuotojų, kurie galėjo turėti kontaktą su tuo pavojingu virusu.

JAV prezidentas Barackas Obama sakė, kad federalinės agentūros turėtų imtis „nedelsiamų papildomų priemonių“, turinčių užtikrinti, kad ligoninės būtų pasiruošusio laikytis procedūrų, taikomų gydant pacientus, užsikrėtusius Ebolos virusu.

Didžiausia JAV slaugytojų organizacija „National Nurses United“ (NNU) dabar reikalauja apsauginės įrangos, tokios kaip biologinės apsaugos skafandrai, ir specialių mokymų, kaip elgtis su tais pacientais.

„Veikti jau ilgai vėluojama“, – pažymėjo NNU vykdomoji direktorė RoseAnn DeMoro.

Tuo tarpu smarkiausiai šios epidemijos paveiktoje Liberijoje sveikatos apsaugos darbuotojai pirmadienį planuoja pradėti streiką, reikalaudami didesnių išmokų už darbą pavojingomis sąlygomis, gydant potencialiai mirtina liga sergančius pacientus.

Vien Liberijoje Ebolos virusu užsikrėtė 201 sveikatos apsaugos darbuotojas, o 95 iš jų mirė, rodo Pasaulinės sveikatos organizacijos (WHO) duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius