Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus kvietimu Antrojo pasaulinio karo pergalę Maskvoje minės Kim Jong Unas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pakvietė komunistinės Šiaurės Korėjos diktatorių Kim Jong Uną atvykti į Maskvą 2015 m., kai bus minimos 70–osios Sovietų Sąjungos pergalės prieš nacių Vokietiją metinės. Šią informaciją penktadienį paskelbė Kremliaus atstovas, rašo naujienų svetainė businessinsider.com.
Kim Jong Unas gamykloje
Kim Jong Unas gamykloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai bus pirmasis Šiaurės Korėjos lyderio vizitas į užsienio šalį nuo pat jo valdymo pradžios 2011 m. Lapkritį K.J.Uno asmeniniai pasiuntiniai atvyko į Maskvą, kur siekė pagerinti dvišalius dviejų Šaltojo karo laikų sąjungininkių santykius.

„Taip, toks kvietimas išsiųstas“, – penktadienį naujienų agentūrai „TASS“ patvirtino Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Maskva siekia glaudžiai bendradarbiauti su Pchenjanu dėl ekonominių tikslų. 

Maskva siekia glaudžiai bendradarbiauti su Pchenjanu dėl ekonominių tikslų. Kremliaus kontroliuojamas dujų koncernas „Gazprom“ nori tiesti dujotiekį į Pietų Korėją per Šiaurės Korėjos teritoriją.

Tuo tarpu dėl žmogaus teisių varžymo ir branduolinės programos kaltinamai Šiaurės Korėjai taip pat naudinga palaikyti gerus santykius su Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje veto teisę turinčia Rusija.

Už žmogaus teises atsakingas JT generalinės asamblėjos komitetas lapkritį priėmė rezoliuciją, kuria JT Saugumo Taryba raginama paduoti Šiaurės Korėją į Tarptautinį baudžiamąjį teismą dėl nusikaltimų žmogiškumui.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas savo ruožtu pareiškė, kad Šiaurės Korėja yra pasiruošusi atnaujinti vilkinamas derybas dėl branduolinės programos.

Šiaurės Korėja, Pietų Korėja, Kinija, Rusija ir JAV 2003 m. pradėjo derybas dėl to, kad Korėjos pusiasalyje nebūtų branduolinių ginklų. Vis dėlto, šios derybos buvo nutrauktos, kuomet 2006 ir 2009 m. Pchenjanas vykdė branduolinius bandymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius