Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmojoje užsienio kelionėje popiežius Pranciškus lankysis Brazilijos lūšnyne, susitiks su kaliniais

Popiežius Pranciškus per pirmąją savo kaip pontifiko kelionę Brazilijoje liepos mėnesį aplankys lūšnynuose gyvenančius neturtėlius ir susitiks su jaunais nusikaltėliais, antradienį pranešė Vatikanas.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Popiežius Pranciškus, kuris yra sakęs, kad norėtų, kad pagalba skurstantiesiems taptų skiriamuoju jo pontifikato ženklu, ketvirtą savo liepos 22-29 dienomis numatytos viešnagės dieną lankysis Rio de Žaneiro Manginjos lūšnų rajone.

Manguinhos yra vienas geriausiai matomų sostinės lūšnynų, nusidriekęs tarp judraus greitkelio ir buvusios naftos perdirbimo gamyklos, netoli pagrindinio šalies oro uosto ir didžiulės karinės bazės.

Šis lūšnynas, kuriame popiežius lankysis liepos 25 dieną, ilgai garsėjo su narkotikais susijusiais nusikaltimais, tačiau praėjusių metų pabaigoje policijos pajėgos iš jo išmetė nemažai prekeivių narkotikais ir ginklais.

Manginjos lūšnynas, kuriame glaudžiasi maždaug 35 tūkst. žmonių, dalyvauja bendruomenės įtraukimo į viešosios tvarkos sergėjimą programoje, kuri padėjo sumažinti nusikalstamumą daugelyje Rio de Žaneiro lūšnynų.

Popiežius taip pat susitiks su jaunais nusikaltėliais, kurie specialiai bus atvežti į arkivyskupo rezidenciją.

Svarbiausias pontifiko kelionės tikslas – dalyvauti šiais metais Rio de Žaneire vyksiančiame tarptautiniame katalikų jaunimo festivalyje, kuris rengiamas kas dvejus metus vis kitame pasaulio mieste.

Pasaulio jaunimo dienų šventė šiemet vyks nuo liepos 23 iki liepos 28 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius