Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 20 metų pertraukos pirmasis keleivinis lėktuvas iš Irako nutūpė Londone

Pirmasis po dviejų dešimtmečių lėktuvas, atlikęs komercinį reisą iš Bagdado į Londoną, praėjusią naktį nutūpė Didžiosios Britanijos sostinės oro uoste, pirmadienį pranešė naujienų agentūra „RIA–Novosti“.
Anglija, Mančesterio oro uostas
Oro uostas / „Scanpix“ nuotr.

Skrydis truko dešimt valandų. Orlaivis, kuriame buvo 30 keleivių, tarp jų Irako transporto ministras Ameras Abduljabbaras Ismailas ir Irako oro bendrovės „Iraqi Airways“ vadovas Kifahas Hassanas, nutūpė Londono Getviko oro uoste 23 val. 08 min. (01 val. 08 min. Lietuvos laiku pirmadienį).

Pasak Irako civilinės aviacijos valdybos vadovo Adnano Blebilo, nuo šios dienos reguliarūs reisai iš Irako sostinės į Londoną vyks du kartus per savaitę.

Pakeliui į Londoną lėktuvai iš Bagdado tūps Švedijos Malmės oro uoste, kaip tai buvo ir šį kartą. O reisai atgal bus tiesioginiai.

Šis skrydis istorinis – pirmasis po Jungtinių Tautų paskelbtų sankcijų Irakui, kai jo kariuomenė 1990 metų rugpjūtį okupavo Kuveitą.

A.Blebilas pasidžiaugė dėl keleivinio oro susisiekimo atnaujinimo tarp abiejų sostinių, bet pažymėjo, kad jeigu „Vakarų šalių bendrovės būtų buvusios labiau sukalbamos, džiugus įvykis būtų įvykęs kiek anksčiau“.

Beje, „nesukalbami“ buvo ne tik Vakarų oro vežėjai, bet ir orai. Buvo numatyta, kad pirmasis reisas iš Bagdado į Londoną bus atliktas balandžio 16 dieną. Tačiau skrydį teko atidėti dėl Islandijos Ejafjadlajokudlio ugnikalnio išsiveržimo, kuris daugiau nei savaitę paralyžiavo oro susisiekimą Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius