Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po beprecedenčio įsiveržimo protestuotojai pasitraukė iš Bagdado žaliosios zonos

Protestuotojai sekmadienį pasitraukė iš Bagdado „žaliosios zonos“, į kurią per beprecedentį saugumo pažeidimą jie įsiveržė viena diena anksčiau ir šturmavo šioje įtvirtintoje zonoje esantį parlamentą. „Žaliąją zoną“ protestuotojai paliko, sumažindami spaudimą politikams Bagdade, netrukus po to, kai per retą sprogdinimą šalies pietuose 33 žmonės žuvo, o dar dešimtys buvo sužeista.
Protestas Bagdade
Protestas Bagdade / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bagdadas

„Protesto akciją organizuojantis komitetas pranešė apie demonstrantų pasitraukimą iš Žaliosios zonos“, – sakoma komiteto pranešime ir nurodoma, kad dėl tokio žingsnio buvo apsispręsta iš pagarbos svarbiai šiitų piligrimystei.

Pranešimą išplatino šiitų dvasininko Moqtados al Sadro, kurio šalininkai sudarė daugumą demonstrantų, biuras.

Husseinas al Ali, vienas iš protesto akcijos dalyvių, sakė, kad pranešimas buvo perskaitytas „žaliojoje zonoje“ esančioje Ihtifalato aikštėje, kur buvo susirinkę protestuotojai, ir kad po to susirinkusieji išsiskirstė.

Tačiau H.al Ali pažymėjo, kad vėliau jie sugrįš.

Įtvirtintoje „žaliojoje zonoje“ yra įsikūrusios pagrindinės Irako vyriausybės institucijos.

Premjero Haidero al Abadi įstaiga pranešė, kad jis įsakė persekioti baudžiamąja tvarka žmones, dalyvavusius išpuoliuose ar vandalizmo aktuose, bet saugumo pajėgos sekmadienį nesiėmė veiksmų prieš protestuotojus „žaliojoje zonoje“.

Protestuotojai šeštadienį užpuolė mažiausiai vieną parlamentarą ir automobilius, kurie, kaip manė, priklauso parlamentarams, be to, įsiveržė į parlamento pastatą.

Tačiau kiti stengėsi užkirsti kelią niokojimui ir daugelis pasitenkino nusifotografavimu parlamente. Kai kas įsiamžino vietose, kuriose sėdi parlamento nariai.

Nuvertę kelis sprogimams atsparios betoninės sienos blokus protestuotojai į „žaliąją zoną“ įsiveržė šeštadienį po pietų, parlamentarams ir vėl nesugebėjus patvirtinti naujų ministrų, kurie pakeistų dabartinį partinį ministrų kabinetą.

Ir H.al Abadi, ir M.al Sadras ragino daryti permainas, bet įtakingos politinės partijos, kurios kontroliuodamos ministerijas gauna protekciją ir lėšas, tam nepritarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius