Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po didžiausios paieškos Islandijos istorijoje pradėtas retas tyrimas – dėl žmogžudystės

Islandijos gyventojai šokiruoti, kai po aštuonių dienų paieškų paplūdimyje rasta negyva jauna moteris. Pradėtas tyrimas dėl žmogžudystės – tokių bylų Islandijoje būna labai retai, rašo „The Guardian“.
Birna Brjansdottir
Birna Brjansdottir / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį išplatintame pranešime spaudai šalies policija teigia, kad byla tiriama kaip žmogžudystė, nors kol kas dar nėra įmanoma nustatyti mirties priežasties.

20-metė Birna Brjansdottir paplūdimyje į pietus nuo Reikjaviko rasta po to, kai daugiau nei 725 savanoriai dalyvavo didžiausioje Islandijos istorijoje paieškų ir gelbėjimo operacijoje

Yra sulaikyti du 25 ir 30 metų jūreiviai iš Grenlandijos. Jie siejami su jaunos moters dingimu. Artimieji jos pradėjo ieškoti sausio 14 d., kai B.Brjansdottir negrįžo namo po pasilinksminimo Reikjaviko baruose.

Saugumo kameros užfiksavo, kad apie 5 val. ryto ji snieguotomis ir rūke paskendusiomis Islandijos sostinės gatvėmis ėjo viena, nusipirko kebabą.

Moters batai buvo rasti Habnarfjorduro uoste, netoli prieplaukos, kurioje buvo prisišvartavęs žvejų iš Grenlandijos laivas.

Vaizdo stebėjimo kameros taip pat užfiksavo raudoną „Kia Rio“, apie 6.30 val. pastatytą netoli laivo. Toks automobilis buvo pastebėtas ir šalia vietos, kur paskutinį kartą gyva buvo matyta B.Brjansdottir. Raudoną „Kia Rio“ buvo išsinuomavę jūreiviai, automobilyje rasta B.Brjansdottir kraujo pėdsakų.

Po to, kai mergina dingo, Grenlandijos žvejų laivas pakėlė inkarą. Tačiau elitinių Islandijos policijos pajėgų „Vikingų brigada“ pareigūnai sraigtasparniu nuskrido į laivą, kad apklaustų įgulą.

Laivas grįžo į Reikjaviką, ir du jūreiviai buvo sulaikyti.

Islandijoje yra vienas žemiausių nusikalstamumo lygių pasaulyje. Nužudymai yra ypatingai reti, policija gatvėse patruliuoja be ginklų.

Islandijoje gyvena 330 tūkst. žmonių. Nuo 2001 m. per metus užregistruojama vidutiniškai 1,8 žmogžudystės, rodo policijos statistika. Dažniausiai žudikai buvo paveikti alkoholio arba turėjo turi psichinės sveikatos problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius