-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po išpuolių Kelne Diuseldorfo gyventojai organizuoja savigynos būrius

Po Naujųjų metų nakties išpuolių prieš moteris Kelno mieste, Diuseldorfo gyventojai patys ėmėsi veiksmų, kad užtikrintų miesto saugumą ir užkirstų kelia galimiems nusikaltimams, rašo „Frankfurter Allgemeine Zeitung“.
Pareigūnai Miunchene
Vokietijos pareigūnai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje grupėje prie tokios iniciatyvos prisijungė jau daugiau nei 3300 miesto gyventojų. Savigynos būrių organizatoriai teigė, kad jų tikslas užtikrinti saugumą gatvėse.

Tiesa, Diuseldorfo policija skeptiškai vertino tokią iniciatyvą. „Valdžios monopolija priklauso valstybės institucijoms. Užtikrinti miesto saugumą yra ne jo civilių gyventojų reikalas“, – teigė Diuseldorfo policijos atstovas spaudai.

Baiminamasi, kad tokios grupuotės bus puiki priedanga dešiniesiems radikalams

Baiminamasi, kad tokios grupuotės bus puiki priedanga dešiniesiems radikalams, turintiems išankstines neigiamas nuostatas migrantų atžvilgiu. Dėl neonacių įtakos tokiems būriams jau pasigirdo skundų ir iš Suomijos, kur tokios gaujos bando perimti policijos veiklą.

Kelno mieste mažiausiai 31 įtariamasis, iš jų 18 prieglobsčio ieškotojų yra patekę į teisėsaugos akiratį.

„Iš 31 įtariamojo, kurių vardai yra žinomi, 18 turi prieglobsčio prašytojo statusą“, – sakė ministerijos atstovas Tobias Plate, pridūręs, kad šie asmenys siejami „daugiausiai su vagystėmis ir kūno sužalojimu“.

„Taip pat buvo pateikti trys skundai dėl lytinių užpuolimų, bet šių kaltininkų dar nenustatėme“, – aiškino T.Plate.

Pasak jo, tarp įtariamųjų yra devyni alžyriečiai, aštuoni marokiečiai, keturi sirai, penki iraniečiai, po vieną Irako, Serbijos ir JAV pilietį bei du vokiečiai.

Kelno policija atskirai patvirtino gavusi 121 skundą dėl užpuolimų, įskaitant du numanomus išžaginimus ir kelis incidentus, kai nukentėjusios moterys buvo grabinėjamos. Pasak pareigūnų, atakos didelėje Naujuosius metus sutinkančių žmonių minioje atrodė koordinuotos.

Nukentėjusios moterys kaltino „arabiškos arba šiaurės afrikietiškos“ išvaizdos vyrus, o ši informacija dar labiau įaudrino visuomenės debatus apie Vokietijos pajėgumus integruoti beveik 1,1 mln. prieglobsčio prašytojų, kuria atvyko į šalį per praėjusius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius