-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po policininkų nužudymo Niujorke – kaltųjų paieškos ir artimųjų sielvartas

CNN dėlioja Niujorke nušautų policininkų – Wenjino Liu ir Raphaelio Ramoso – paveikslus. Pradedamos kaltųjų paieškos – kaltinimai metami Niujorko merui Billui de Blasio.
Incidentas Niujorke
Incidentas Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Niujorkas

Ligoninėje, į kurią buvo atvežti minėti pareigūnai ir kur šiems konstatuota mirtis, suplūdo jų artimieji ir paramą norintys išreikšti žmonės.

R.Ramosas šį mėnesį atšventė 40-ajį jubiliejų. W.Liu vos prieš du mėnesius susituokė. Abu jie svajojo būti policijos pareigūnais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liu Wenjinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liu Wenjinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raphaelis Ramosas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raphaelis Ramosas

Palūžęs sūnus

Niujorko meras Billas de Blasio ir policijos komisaras Williamas Brattonas susitiko su aukų šeimomis. De Blaio teigė, kad Ramoso 13-ametis sūnus tiesiog negalėjo suvokti, kas nutiko jo tėvui.

„Kai nužudomas policijos pareigūnas, supurtomi mūsų visuomenės pamatai“, – kalbėjo Niujorko meras.

Puolamas Niujorko meras

Kaip skelbia CNN, buvęs Niujorko gubernatorius George'as Pataki ir policijos sąjungos atstovai užsipuolė miesto metą Billą Blasio. Jam metami kaltinimai tuo, kad remdamas neseniai kilusius taikius protestus dėl dviejų neginkluotų juodaodžių žūties per konfrontaciją su policija, jis kelia pavojų pareigūnams.

Policijos pareigūnai, susirinkę į ligoninę, kur, kaip jau minėta, buvo atvežti nužudyti policininkai, ir pademonstravo savo nuomonę. Kai Niujorko meras atvyko į spaudos konferenciją, jie atsuko jam nugarą. Kai Niujorko meras ėjo, jie visi žiūrėjo į sieną. Kai kurių jų skruostais riedėjo ašaros.

Tuo metu G.Pataki savo poziciją išreiškė socialiniame tinkle „Twitter“:

„Man gerklėje stovi šie barbariški aktai, kurie, deja, yra nuspėjamas rezultatas dėl nesantaiką kurstančios prieš pareigūnus nusistačiusios atsistatydinusio JAV generalinio prokuroro Erico Holderio ir mero B.de Blasio retorikos“.

Šiuo savo pareiškimu jis turėjo minty B.de Blasio ir E.Holderio išreikštą palaikymą taikiems protestams dėl policijos žiaurumo po to, kai konfrontuodami su pareigūnais žuvo du beginkliai juodaodžiai – Ericas Garneris ir Michael Brownas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius