-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po riaušių Londone prie Škotijos karališkojo banko apkaltintas lietuvis M.Lenartavičius (papildyta 19.12 val.)

Kaip praneša D.Britanijos žiniasklaida, po balandžio 1-osios riaušių prie Škotijos Karališkojo banko Londone apkaltintas ir lietuvis. Policija iš viso sulaikė 111 asmenų.
Veidus prisidengę vyriškiai daužė vieno iš bankų langus.
Veidus prisidengę vyriškiai daužė vieno iš bankų langus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Protestuotojai per miestą žygiavo keturiomis kolonomis, pavadintomis keturiais Apokalipsės raiteliais, kurios vėliau susijungė prie banko pastato.

Kaltinimai pareikšti trims paaugliams, protestavusiems prieš G20 susitikimą ir vienam vyrui lietuviui, praneša telegraph.co.uk.

Filmuotoje policijos medžiagoje matoma, kaip protestuotojai meta kompiuterius ir kitus daiktus į banko langus, daužo juos. Lietuvis Mindaugas Lenartavičius apkaltintas dėl elgesio, keliančio pavojų gyvybei ir padegimu.

21 metų Mindaugas Lenartavičius, kartu su dar trimis įtariamaisiais (minimi Ben Shields, Daniel Champion ir nepilnametė mergina) apkaltintas už tai, kad daužė langus, padėjo demonstrantams įsigauti į banko vidų, bandė žiebtuvėliu padegti palanges. Prokurorai teigė, kad taip buvo sukeltas pavojus aplinkinių demonstrantų gyvybėms.

Papildyta 19.12 val.

Lietuvis penktadienį buvo įpareigotas prisistatyti Vestminsterio magistratų teismui (City of Westminster Magistrates’ Court), kuriame jis aiškinosi per vertėją.

Pranešama, kad kardomajam kalinimui gražintas M. Lenartavičius birželio 4 dieną turi prisistatyti į Southwaro karališkąjį teismą (Southwark Crown Court).

Prokurorai teigia, kad lietuvis sukėlė pavojų asmenų, buvusių pastato viduje, gyvybei, taip pat – kitiems demonstrantams. Lietuvis buvo apsistojęs šiaurės Londone.


 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius