Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Rusijos naikintuvo numušimo ES vadovas Donaldas Tuskas prabilo apie pavojų

Europos Sąjungos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas antradienį paragino nesikarščiuoti, kai Turkijos, kandidatės į ES nares, ginkluotosios pajėgos numušė rusų karo lėktuvą prie Sirijos sienos.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiuo pavojingu momentu, numušus Rusijos lėktuvą, visiems reikia išlaikyti galvas šaltas ir ramias“, – parašė socialiniame tinkle „Twitter“ D.Tuskas, buvęs Lenkijos ministras pirmininkas.

D.Tuskas šaukia sekmadienį ES šalių vadovų susitikimą Briuselyje, kur pakviestas ir Turkijos vyriausybės vadovas Ahmetas Davutoglu.

Kaip anksčiau nurodė A.Davutoglu biuras, susitikime bus nuodugniai aptarti Turkijos santykiai su ES, nors šiame viršūnių susitikime planuota tartis dėl priemonių migrantų krizei Europoje suvaldyti.

Tuo tarpu Europos Komisija, vykdantysis 28 narių Europos Sąjungos organas, apie incidentą Turkijos ir Sirijos pasienyje pareiškė, kad „įvykiai atidžiai stebimi“ ir kad „stengiamasi sužinoti tiksliau, kas įvyko“.

NATO narė Turkija anksčiau antradienį pranešė apie prie sienos su Sirija numuštą Rusijos karo lėktuvą SU-24, kuris pažeidė Turkijos oro erdvė, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tai pavadino „dūriu į nugarą“,

ES dar turi nuspręsti, ar gruodį pratęsti Maskvai taikomas sankcijas dėl jos veiklos Ukrainos konflikte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius