Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sprogimų Maskvos metropolitene psichologams paskambino daugiau kaip tūkstantis žmonių

Nepaprastųjų situacijų (NS) ministerijos psichologai pastebėjo, kad po teroro aktų Maskvos metropolitene pastebimai padaugėjo telefonu besikreipiančių rusų skaičius.
Žmonės išreiškia pagarbą žuvusiems.
Žmonės išreiškia pagarbą žuvusiems. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sulaukėme labai daug skambučių. Pirmosiomis paromis žmonės ieškojo savo artimųjų ir giminaičių, teiravosi, kas ir kokioje ligoninėje gydomas, domėjosi giminaičių likimu“, – ketvirtadienį agentūrai „Interfax“ sakė NS ministerijos skubios psichologinės pagalbos centro direktoriaus pavaduotoja Marija Pavlova.

Pasak jos, per tris dienas „karštąja linija“, kuri pradėjo veikti tuoj pro sprogimų metropoliteno Lubiankos ir Kultūros parko stotyse ir buvo susilaukta daugiau kaip 1,1 tūkst. skambučių.

Kitą dieną po teroro aktų daugiausia pradėjo skambinti paprasti maskviečiai, teroro išpuolio liudininkai.

„Šis įvykis jiems kėlė baimę, nerimą, agresiją. Žmonės skambino ir klausinėjo, ką daryti, daugelis sakė bijantys važiuoti požeminiu transportu. Tačiau tai normali reakcija po tokio įvykio. Tai per mėnesį turėtų išnykti“, – pažymėjo M.Pavlova.

Jos vertinimu, visą parą veikiančia telefono „karštąja linija“ vis dar skambina daug žmonių.

„Mes visi važinėjame šiuo transportu. Normalu, kad daugelis dabar jaučia nerimą ir baimę. Tai žmonės jaus dar kurį laiką. Tačiau jeigu žmogus nepajėgia savo baimių įveikti, negali prisiversti nusileisti į metropoliteną, tokiu atveju reikia nesigėdinti ir kreiptis į specialistą, kurių Maskvoje pakankamai daug“, – patarė psichologė.

Remiantis paskutiniais NS duomenimis, per teroro aktus Maskvos metropolitene kovo 29 dieną žuvo 39 žmonės, nukentėjo 95 – iš jų 88 vis dar gydomi ligoninėse.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius