Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po V.Zelenskio vizito Saudo Arabijoje apsilankė Rusijos vidaus reikalų ministras

Aukšto rango Rusijos pareigūnas, kuriam Vakaruose taikomos sankcijos dėl Maskvos karo Ukrainoje, antradienį apsilankė Saudo Arabijoje ir surengė derybas su savo kolega karalystėje, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Rusijos vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas ir Saudo Arabijos vidaus reikalų ministras princas Abdulazizas bin Saudas
Rusijos vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas ir Saudo Arabijos vidaus reikalų ministras princas Abdulazizas bin Saudas / „AP“/„Scanpix“

Rusijos vidaus reikalų ministro Vladimiro Kolokolcevo vizitas į Rijadą įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai penktadienį Saudo Arabijos Raudonosios jūros uostamiestyje Džidoje vykusiame Arabų lygos viršūnių susitikime kalbėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Šie vizitai rodo, kad karalystė ir Persijos įlankos arabų šalys, kurios tradiciškai yra Jungtinių Valstijų saugumo partnerės, karo Ukrainoje metu palaiko santykius su Maskva.

Valstybinė Saudo Arabijos spaudos agentūra pranešė, kad V.Kolokolcevas susitiko su Saudo Arabijos vidaus reikalų ministru princu Abdulazizu bin Saudu.

„Posėdžio metu buvo aptarti būdai, kaip sustiprinti abiejų šalių vidaus reikalų ministerijų bendradarbiavimą saugumo srityje, be to, aptarti įvairūs bendro intereso klausimai“, – sakoma pranešime.

Rusijos žiniasklaida iš karto nepranešė apie šį vizitą.

62 metų V.Kolokolcevui JAV nuo 2018 metų taiko sankcijas dėl Rusijos veiklos Sirijoje ir Ukrainoje. JAV iždo departamentas teigia, kad Australija, Kanada, Europos Sąjunga, Japonija, Naujoji Zelandija ir Jungtinė Karalystė taip pat taiko sankcijas V.Kolokolcevui. JAV taip pat atsisakė išduoti jam vizą dalyvauti 2022 metais vyksiančiame Jungtinių Tautų Policijos vadovų susitikime ir už tai sulaukė Maskvos kritikos.

Būdamas vidaus reikalų ministru, V.Kolokolcevas ėmėsi griežtų priemonių prieš nepriklausomą Rusijos žiniasklaidą, be kita ko, 2021 metais nusitaikė į leidinį „Projekt“, kai šis ruošėsi paskelbti tyrimą dėl įtariamo jo turto. Prezidentui Vladimirui Putinui 2022 metais pradėjus invaziją į Ukrainą, policija taip pat padėjo numalšinti bandymus rengti demonstracijas Rusijoje.

Nuo karo Ukrainoje pradžios naftos milžinė Saudo Arabija, atsižvelgiant į Vakarų sankcijas Maskvai, su didelėmis nuolaidomis perka rusišką dyzeliną. Šį dyzeliną karalystė gali naudoti pigiau, kol eksportuoja savo naftos produktus į užsienį, kad pasinaudotų pasaulinėmis kainomis.

37-erių Saudo Arabijos sosto įpėdinis Mohammedas bin Salmanas, įtakingas karaliaus sūnus, taip pat bandė parodyti karalystę kaip galimą derybininkę tarp Kyjivą ir Maskvos, kad būtų nutrauktas karas.

„Karalystė yra pasirengusi toliau tarpininkauti tarp Rusijos ir Ukrainos ir remti visas tarptautines pastangas politiškai užbaigti krizę ir siekti taikos“, – penktadienį Arabų lygos aukščiausiojo lygio susitikime sakė princas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius