Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po žemės drebėjimo Indonezijoje be namų liko mažiausiai 45 tūkst. žmonių

Po Indonezijos Ačeho provinciją sukrėtusio galingo žemės drebėjimo be namų liko mažiausiai 45 tūkst. žmonių, šeštadienį pranešė valdžios atstovai.
Indoneziją supurtė žemės drebėjimas
Indoneziją supurtė žemės drebėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valdžia ir pagalbos agentūros bendromis pastangomis stengiasi padėti nukentėjusioms bendruomenės patenkinti esminius išgyvenimo poreikius.

Be namų likusiųjų skaičiui toliau augant, pagalba teikiama trijuose netoli trečiadienį įvykusio 6,5 balo stiprumo žemės drebėjimo epicentro esančiose rajonuose. Apie tai per spaudos konferenciją pranešė Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho.

„Evakuacijos metu būtina patenkinti esminius pabėgėlių poreikius,“ – sakoma agentūros pareiškime.

Pasak jos, humanitarinės pagalbos grupės pastangos koordinuojamos iš pagrindinės vadavietės labiausiai nuo stichijos nukentėjusiame Pidijė Džajos rajone.

Žemės drebėjimas nusinešė mažiausiai 100 žmonių gyvybes ir dar šimtai buvo sužeisti. Be to, buvo sugriauti daugiau nei 11 tūkst. pastatų, daugiausia gyvenamųjų namų, taip pat keli šimtai mečečių ir mokyklų. Be pastogęs likusieji asmenys glaudžiasi laikinose priebėgose ir mečetėse, kai kuriuos priėmė gyventi giminės.

Šeštadienį pasitelkus pėdsekius šunis toliau ieškoma žuvusių ir galbūt gyvų likusių žmonių žemės drebėjimo nusiaubtame Meredu mieste, kur stichija su žeme sulygino turgų ir jo krautuvėles. Paieška taip pat vykdoma kitose Pidijė Džajos rajono vietose.

Indonezijos prezidentas Joko Widodo penktadienį aplankė labiausiai nuo žemės drebėjimo nukentėjusias provincijos vietoves ir pažadėjo, kad sugriauti miesteliai bus atstatyti.

Australijos vyriausybė šeštadienį pažadėjo per Indonezijos Raudonojo Kryžiaus organizaciją suteikti 1 mln. Australijos dolerių (707 tūkst. eurų) humanitarinę pagalbą. Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop pareiškė, kad jos šalis yra pasirengusi suteikti papildomą pagalbą, jei jos prašys Indonezijos vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius