Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politikė nuėjo į televiziją

Buvusi Aliaskos gubernatorė ir respublikonų kandidatė į JAV viceprezidento postą amerikiečius džiugins pranešinėdama naujienas per televizorių.
Sarah Palin
Sarah Palin. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liežuvio nevaldanti ir liapsusais pagarsėjusi politikė priėmė konservatyvios pakraipos naujienų kanalo „Fox News“ pasiūlymą dirbti. Nors ir neturės savo laidos, ji dirbs komentatore ir analitike bendrovės televizijos, radijo ir interneto naujienų laidose, skirtose politikai ir verslui.

Politikė turės gana daug laisvo laiko, tad galės įgyvendinti ir kitus savo karjeros tikslus, pavyzdžiui, kaip spėjama, pretenduoti į prezidento postą 2012 metų rinkimuose. Tiesa, S.Palin pasirašius ilgalaikę darbo sutartį su kabeline televizija pasklido gandų, kad ji daugiau nedalyvaus aktyvioje politikoje. Gal ir nevertėtų – dauguma amerikiečių įsitikinę, kad keturių vaikų motina turi per mažai patirties užimti vienos galingiausių valstybių postą. O jos nesugebėjimai atsakyti, kokios yra Federalinio rezervų banko funkcijos arba kodėl pasaulyje yra dvi Korėjos, iškalbingai byloja ir apie paviršutiniškas žinias.

„Esu sujaudinta, galėdama prisidėti prie didžių talentų ir „Fox News“ vadybos komandos, – sakoma S.Palin pranešime, kuris buvo paskelbtas jos tinklalapyje. – Nuostabu dirbti ten, kur ypač vertinamos nešališkos ir ramios naujienos.“

Faktiškai pernakt išgarsėjusi politikė, kai buvo paskelbta J.McCaino kandidate į viceprezidento postą, galės paragauti ir laidos vedėjos duonos. Ji taps viena iš šiais metais startavusios laidos „Tikros amerikietiškos istorijos“ („Real American Stories“) vedančiųjų. Šioje laidoje bus pasakojamos įkvepiančios istorijos apie įvairiausius sunkumus įveikusius amerikiečius.

„Gubernatorė Palin visus pakerėjo abiejose politinio spektro pusėse, o mes džiaugiamės, kad „Fox News“ bus girdimas jos dinamiškas balsas“, – sakė šio kanalo programų tinklelio direktoriaus pavaduotojas Billas Shine'as.

45 metų politikė yra baigusi žurnalistikos studijas Aidaho universitete, kurį laiką net dirbo televizijos sporto skyriuje. Tiesa, tuomet dar netekėjusi būsima JAV politikos žvaigždutė gana greitai metė darbą, mat per mažai uždirbdavo.

Savo gerbėjus, tarp kurių yra itin daug konservatorių, S.Palin tiesiog pritrenkė, praėjusių metų liepą palikusi Aliaskos gubernatorės kėdę. Iki kadencijos pabaigos jai buvo likę mažiau nei pusantrų metų. Po keturių mėnesių, lapkritį, energingoji moteriškė išleido memuarus „Going Rogue: An American Life“.

Knyga žaibiškai išpopuliarėjo, mat joje smulkiai aprašyta respublikonų kandidato į prezidentus Johno McCaino rinkiminė kampanija. Įtakingas dienraštis „The New York Times“ knygą pavadino „padrika“, o autorę apibūdino kaip „buvusią grožio karalienę, turinčią tokius pat gebėjimus kaip ir George W.Bushas darkyti anglų kalbą“. Vieni šią knygą skaito ieškodami atsakymo, kas atsakingas už chaotišką McCaino–Palin kampaniją, kiti – siekdami priartėti prie savo dievaitės. Pastarieji liko nenuvilti: kupina anekdotų knyga atskleidžia ir gana asmeninius S.Palin pomėgius ir patirtį, pavyzdžiui, kad politikė negali gyventi be mėsos.

S.Palin save pristato kaip „blaiviai mąstančią konservatorę“. Jos puslapį socialiniame tinklalapyje „Facebook“ yra prisijungę beveik 1,2 mln. gerbėjų.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius