Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politologas Linas Kojala: taika Rusijai labai palanki

Daugiau kaip 50 šalių atstovai ketvirtadienį Milane renkasi į dviejų dienų Europos ir Azijos viršūnių susitikimą, kuriame susitinka Rusijos ir Ukrainos vadovai. V. Putino užsienio politikos patarėjui pareiškus, kad šis susitikimas vertinamas kaip taikos perspektyvos, politologas Linas Kojala „Žinių radijui“ nurodė, kad dabartinėmis sąlygomis taika Rusijai yra labai palanki.
Linas Kojala
Linas Kojala

„Dabartinėmis sąlygomis Rusijai taika arba stabilumas yra labai palankus žodis, kadangi Rytų Ukrainoje beveik trečdalis teritorijos yra valdomos prorusiškų pajėgų. Jos yra sodinamos prie derybų stalo, nors dar prieš kelis mėnesius tokia galimybė buvo griežtai atmetama. Kitaip tariant, tie strateginiai tikslai – kontroliuoti dalį Ukrainos teritorijos ir per tą kontrolę stabdyti Ukrainos integraciją į Europos Sąjungą – rodo, kad Rusijai pavyko pasiekti savo strateginius tikslus“, – laidoje „Aktualioji valanda“ sakė L. Kojala. 

Jis pabrėžia, kad taika visuomet buvo Europos Sąjungos pagrindinis tikslas, o dabar ir Rusijai palanku kalbėti apie tą taiką ir tuo pačiu stabilizuoti savo ekonomiką.

„Dabar Rusijai yra pakankamai palankios sąlygos šiek tiek atsitraukti, šiek tiek stabilizuoti savo ekonominę situaciją, kuri yra labai priklausoma nuo Europos Sąjungos ir jos pozicijos ir tikėtis, kad tie veiksmai, kurie buvo įgyvendinami Ukrainoje, bus pamiršti ir bus grįžtama prie įprastų sankcijų – prie derybų stalo su Rusija, vėl kalbama pragmatiška kalba, iš dalies atsisakoma sankcijų arba jos suspenduojamos“, – teigė jis.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius