-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 21 /18:32

Popiežiaus kelionė po Artimuosius Rytus bus „grynai religinė“

Popiežius Pranciškus trečiadienį pareiškė, kad jo artėjanti kelionė po Artimuosius Rytus bus „grynai religinė“ ir iš esmės skirta pagerinti santykius tarp įvairių krikščionybės atšakų bei pasimelsti už taiką regione.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai bus grynai religinė kelionė“, – sakė iš Argentinos kilęs popiežius maždaug 50 tūkst. maldininkų miniai per visuotinę audienciją Šv.Petro aikštėje prieš šeštadienį prasidedančią trijų dienų kelionę į Izraelį, Jordaniją ir palestiniečių teritorijas.

Pasak Pranciškaus, pagrindinės kelionės, kurią Vatikanas vadina „maldos piligrimyste“, tikslas – susitikti su krikščionių stačiatikių dvasiniu lyderiu Baltramiejumi I ir „pasimelsti už taiką toje žemėje, kuri tiek daug kentėjo“.

Kelionė prasidės šeštadienį – popiežius Pranciškus skris į Amaną ir susitiks su Sirijos pabėgėliais. Iš ten jis vyks į Betliejų, Tel Avivą ir Jeruzalę.

Paskutinę vizito dieną, pirmadienį, jis dalyvaus šventose mišiose toje vietoje, kurioje, kaip tiki krikščionys, Jėzus Kristus valgė paskutinę vakarienę su savo draugais.

Pranciškus taip pat trumpam susitiks su Izraelio, Jordanijos ir palestiniečių vadovais.

Jordanija tikisi, kad popiežiaus vizitas paskatins taiką

Jordanija trečiadienį išreiškė viltį, kad popiežiaus Pranciškaus vizitas į Šventąją Žemę prisidės prie stabilumo regione užtikrinimo ir padės išjudinti įstrigusias Artimųjų Rytų taikos derybas.

„Mes tikimės, kad šis vizitas paskatins taikos ir stabilumo siekį regione, Izraelio ir palestiniečių taikos procesą“, – sakė M.Momamnis.

„Popiežiaus gegužės 24-26 dienų vizitas neša taiką daugybe prasmių“, – sakė vyriausybės atstovas Mohammadas Momamni spaudos konferencijoje.

„Mes tikimės, kad šis vizitas paskatins taikos ir stabilumo siekį regione, Izraelio ir palestiniečių taikos procesą“, – sakė M.Momamnis, kuris taip pat yra informacijos ministras.

Tuo tarpu ministras pirmininkas Abdullah Nsuras grupei žurnalistų pareiškė, kad „popiežiaus vizitas prisidės prie Jordanijos civilizuoto įvaizdžio (stiprinimo) ir parodys, kad karalystė yra taikos ir saugumo oazė šiame neramiame regione su kraujo, karų ir represijų jūra“.

Popiežiaus Pranciškaus apsilankymo karalystėje proga ir minint popiežiaus Pauliaus VI apsilankymo šalyje 1964-aisiais 50-ąsias metines, Jordanija išleidžia specialius pašto ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius