Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Jonas Paulius II šiemet dar nebus kanonizuotas

Sudužo katalikiškosios Lenkijos viltys, jog šių metų spalio 17 dieną popiežius Jonas Paulius II bus beatifkuotas; tokias viltis vis skleidė Lenkijos spauda.
Popiežius Jonas Paulius II.
Popiežius Jonas Paulius II. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Lenkijos spaudos agentūra PAP, penktadienį konsistorijoje, kuriai pirmininkavo popiežius Benediktas XVI, buvo paskelbtas 6 palaimintųjų kanonizavimo sąrašas, kuriame Jonas Paulius II neminimas, bet jame yra lenkų vienuolis Stanislawas Soltysas.

Australija ir Kvebekas nuo šių metų spalio 17 dienos turės pirmuosius savo katalikų šventuosius – pionierę vienuolę ir kuklų žmonių gydytoją, penktadienį paskelbė popiežius Benediktas XVI.

1909 metais mirusi maištingo būdo vienuolė Mary MacKillop Australijoje jau seniai laikoma nacionaline didvyre dėl jos pastangų padėti vargingai gyvenantiems vaikams.

Vatikane vykusioje kardinolų konsistorijoje pontifikas lotynų kalba paskelbė, kad spalio 17 dieną šventaisiais bus paskelbti dar keturi žmonės iš Lenkijos, Ispanijos ir Italijos.

Katalikų šventųjų gretas papildys lenkų teologas vienuolis Stanislawas Soltysas (1433–1489), dar žinomas kaip Stanislawas Kazimierczykas, taip pat ispanų vienuolė Candida Maria de Jesus Cipitria y Barriola (1845–1912).

Šventosiomis taip pat bus paskelbtos dvi vienuolės iš Italijos – Giulia Salzano (1846–1929) ir Camilla Battista Varanno (1458–1524). 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius